Idealne frizure za vašo obliko obraza

vosek za laseVosek za lase je zelo priljubljen izdelek za oblikovanje pričesk, idealen je za dodajane strukture lasem ter za oblikovanje tanjših in gostih pramenov, odvisno seveda od želene frizure. Z voskom boste dosegle srednje močno obliko frizure, ki pa lahko tekom dneva nekoliko popusti.

Kot že samo ime pove, je to preparat na osnovi voska. Zaradi tega se vosek za lase ne suši in to je tudi glavna razlika med gelom ali peno za lase, ki sta narejena na osnovi vode. Po nanosu voska lahko lase še zmeraj prilagajamo, medtem ko preparati na bazi vode lase osušijo in strdijo.

Če uporabljate vosek, si lahko tekom dneva enostavno popravite frizuro ali si jo s prsti nekoliko preoblikujete. Vosek se zaradi sestavin tudi težje izpira, zato je za umivanje las priporočena uporaba kakovostnega šampona.

Vosek za lase je odličen za:

 • doseganje strukturiranih in močnih pričesk kratke in srednje dolžine ter oblikovanje skodranih las
 • urejanje kodrov, saj blaži »razkuštranost«
 • razporejanje las po pramenih in njihovo oblikovanje po želji
 • oblikovanje razkuštranih frizur in stopničasto ostriženih pričesk
 • urejanje frufruja
 • dodaten poudarek lasnih konic

Najbolje je, če vosek uporabite na čistih laseh. Lahko ga uporabite tako na suhih kot vlažnih laseh, a najbolje bo deloval na suhih laseh. Učinki na lase bodo različni, odvisno od njihove strukture in gostote.

Najbolj je uporaben na kratkih ali srednje dolgih laseh, medtem ko se vosek za lase ne priporoča tistim, ki imate mehke, tanke ali ravne lase, saj bo ustvaril videz mastnih in zlepljenih las. Imejte v mislih to, da je količina in vrsta voska, ki je za vas najbolj primerna, odvisna od tipa vaših las.

Če boste izbrale pravi vosek glede na vaš tip las, vam ta lahko pomaga, da dosežete tisti bolj »divji« videz, ki ste si ga že od zmeraj želele. A če ga ne boste pravilno nanesle, vam ne bo naredil nobene usluge.

Kako pravilno nanesti vosek za lase?

 • Na konice prstov si nanesite manjšo količino voska. Pazite, da ne boste pretiravale, saj je vedno boljše, da ga sproti dodajate, dokler ne dosežete želenega videza.
 • Razmažite ga med prsti, da se enakomerno razporedi in nekoliko segreje, saj ga boste tako najlažje nanesle. Pazite, da vam na prstih ne ostanejo grudice voska.

Frufru:

 • Roko postavite pod frufru in s prsti pojdite skozenj. Potem postavite prste ene roke pod frufru, drugo roko pa postavite nad frufru in pritisnite, kot če bi želele narediti »sendvič« s frufrujem. Povlecite in s prsti nanesite vosek na frufru.
 • Igrajte se s frufrujem – navijajte ga, počešite na stran, zravnajte ga, poudarite špičke… Ni pomembno, kaj z njim naredite, važno je, da menjujete obliko in vosek bo poskrbel, da bo ostala taka, kot ste si jo zamislili.

Preostali lasje:

 • Eden od načinov je ta, da potisnete lase nazaj tako, da greste s prsti skozi njih. Po potrebi dodajajte vosek in ponavljajte postopek. Tako boste vosek nanesle enakomerno in dobile krasno pričesko, z nazaj počesanimi lasmi.
 • Če ne marate takega videza, delajte z lasmi kar želite, dokler ne boste zadovoljne s pričesko. Če boste uporabile dovolj voska, bo vse ostalo na svojem mestu.

Triki in nasveti

 • Če uporabljate zelo trd vosek za lase, ga najprej malo segrejte s sušilcem za lase, saj ga boste tako lažje uporabile.
 • Ne glede na to, ali ste uporabile veliko ali malo voska, si zvečer obvezno umijte lase, saj si ne želite spati z voskom na glavi.
 • Če se odločite, da boste vosek uporabljale na dolgih laseh, bodite pazljive, saj lahko ustvari videz mastnih las.
 • Bodite pazljive, da ga enakomerno razporedite po laseh, saj v tem primeru ne bo opazen.

Vosek za lase vam omogoča, da si ustvarite številne pričeske, zato se ne bojte eksperimentiranja. Če pa vam nikakor ne uspe narediti take frizure, ki si je želite, morda vosek za lase ni ravno dobra izbira za vaš tip las.

Rešitev je enostavna: poskusite s katerimi drugimi izdelki za oblikovanje las, dokler ne najdete takega, ki je za vas idealen. In idealen obstaja, saj je izbira zares ogromna.