Idealne frizure za vašo obliko obraza

Tri hitre in enostavne jesenske pričeske

Nenehen dež in vlaga v jesenskem času nista preveč prijazna do naše pričeske. Lase si moramo zaradi slabega vremena pogosteje umivati in oblikovati. Ker pa marsikatera med vami nima veliko časa za vsakodnevno negovanje in oblikovanje novih pričesk, smo za vas izbrali nekaj hitrih, preprostih, a vseeno prisrčnih pričesk. Slednje so nezahtevne za oblikovanje, dolgo obstojne in privlačne. Za oblikovanje potrebujete le glavnik, sponke za lase in elastike. Primerne so za srednje dolge do dolge frizure.

Kita v obliki rožice
Za oblikovanje kitke v obliki rožice potrebujete le glavnik, elastiko in nekaj sponk. Oblikujete lahko vse lase ali vzamete zgolj polovico las. Lase počešite in spnite v majhen čop. Čop prepletite v tesno kitko in ga spnite na koncu. Kitko malce razvlecite, da dobite večji volumen in večjo opaznost. Večji volumen bo tudi dodatno pripomogel k bolj opazni obliki rožice. Kitko zavrtite v krogu v figo in jo spnite s posameznimi lasnicami. Ustvarite lahko tesno speto figo, ki bo izgledala kot zaprt rožni cvet, ali pa jo naredite bolj ohlapno in odprto.

S trakom za lase do svetniškega sija
Za oblikovanje videza svetniškega sija, si lase najprej razčešite in nanje po vrhu las namestite trak za lase z elastiko. Za bolj lep in čist videz, lase še malo pogladite z glavnikom. Vzemite posamezna pramena z vsake strani glave in jih nežno zavijte okoli elastičnega traka. Pramene z vsake strani glave ohlapno prepletite na zadnjem delu glave in jih tako fiksirajte. Na ta način boste dobili veliko volumna in obenem bolj sproščen videz. Uporabite lahko različne vrste elastičnega traka, od modelov z rožicami, kristali, do preprostih enobarvnih elastik. Enobarvne elastike so primerne tudi za bolj strog pisarniški stil. Pri tem lase bolj tesno zavijte okoli elastike, da pridobite popolnoma ravno frizuro.

Večnadstropni čop
Klasični enodimenzionalni čop nadomestite z večnadstropnim. Pri tem posamezna pramena vzemite z vsake strani glave, jih zavijte in spnite zadaj z elastiko. postopek je hiter in enostaven. Pogledate si ga lahko tudi v našem videoposnetku. Z vsake strani glave vzemite posamezna pramena, ki jih ohlapno ovijte v svaljke in spnite na zadnjem delu glave. Lahko jih kasneje na zadnji strani glave tudi prepletete, zvijete ali iz njih spletete kitke. Bolj ohlapno zvijanje obenem prinaša večji volumen, zato je ta pričeska posebej primerna tudi za dneve, ko se vam preprosto ne da umivati glave, a vseeno želite dobro izgledati.

You might also like