Idealne frizure za vašo obliko obraza

Svečane frizure

Brez napak do pričeske za vašo svečano priložnost

Med svečane pričeske se uvrščajo tiste frizure, ki jih imate ob različnih posebnih priložnostih kot so poroke, mature, slavnostni večeri, novo leto…

Vsaka pričeska, ne glede na to ali je kratka ali dolga, kodrasta ali ravna, lahko postane svečana. Izbor je ogromen, a ne samo za dolge temveč tudi za kratke lase.

Najbolj priljubljene kratke svečane frizure so tiste, pri katerih so lasje počesani nazaj ali nekoliko bolj elegantne paž pričeske.

Če so vaši lasje dolgi, lahko izbirate ali med krasnimi figami in elegantnimi kodri ali med bolj klasičnimi dvignjenimi pričeskami in prelepimi kitami, valovitimi pričeskami ter konjskimi repi.

Svečane frizure – Galerija

frizura za maturantski ples frizure za maturantski ples priceska za maturantski ples

Top 5 nasvetov kako izbrati »pravo« svečano pričesko

1. Eden izmed bolj pomembnih vidikov izbire prave svečane pričeske je vsekakor oblika obraza. Dvignjene pričeske denimo lepše pristajajo tistim, ki imajo okroglo obliko obraza, saj vam bodo tako optično povečale obraz, kar je za okrogle obraze zelo pomembno. Po drugi strani pa tistim, ki imajo podolgovato obliko obraza, bolje pristajajo spuščeni lasje, saj jim »razbijejo« in omehčajo ostre poteze obraza.

To so samo neka splošna in poenostavljena pravila, za vse tiste, ki bi rade želele vedeti VSE o ujemanju različnih pričesk z različnimi oblikami obraza, smo pripravili natančen mini vodič.

2. Da bi zagotovili uspeh vaše pričeske, jo morate uskladiti z obleko, ki jo boste nosile. Še posebej morate biti pozorne na izrez vaše obleke. Dvignjene pričeske se ne ujemamo tako dobro z golimi rameni in nizkim izrezom kot recimo z visokim izrezom. Dolžina las niti ni tako pomembna, bolj je pomembno to, da se vaša pričeska ujema s celotnim stilom.

3. Ostanite zveste same sebi, kdorkoli in karkoli ste in to prikažite preko pričeske. To imejte v mislih tudi takrat, ko izbirate frizuro za vsak dan.

4. Bodite popolnoma prepričane, da je izbor pričeske samo vaš in da ste z njim popolnoma zadovoljne. Ne dovolite si, da vam ustvarijo pričesko, ki vam sicer ni všeč, samo zato, ker vam nekdo pravi, da vam lepo pristaja in da ste videti super. Vi morate biti zadovoljne z izborom, samo tako jo boste nosile s polnim zaupanjem! Seveda vas nihče ne odvrača od tega, da poslušate dobronameren nasvet, ampak končna odločitev mora biti samo vaša.

5. Ne odlašajte z izborom pričeske do zadnjega trenutka, tik pred svečanim dogodkom. Če želite izgledati najboljše, morate nekaj časa posvetiti pregledovanju fotografij s pričeskami ali razmisleku o idejah, kaj bi lahko naredile z vašimi lasmi, seveda upoštevajoč vse te nasvete, ki ste jih ravno prebrale.

Dober začetek iskanja vaše svečane frizure predstavlja naša fotogalerija. Natisnite slike in jih odnesite k vašemu izbranemu frizerju. Na ta način boste olajšale komunikacijo med vami in vašim frizerjem, zmanjšale boste stres in pridobile nekaj časa, da se pozabavate z detajli okoli tega, kar si zares želite.