Idealne frizure za vašo obliko obraza

Ribja Kost

Kita nepremagljivega čara: Kako jo naredimo?

Ribja kost je kita, ki v svetu doživlja pravcato renesanso in je brez dvoma ena izmed najlepših in najbolj priljubljenih. Prisotna je tako glamuroznih modnih revijah kot tudi med zvezdniškimi damami na rdeči preprogi.

Ribja kost se na prvi pogled zdi zelo zahtevna in zapletena ter že sama misel na postopek izdelave lahko deluje precej zastrašujoče.

Ko pa pogledamo nekoliko podrobneje, je tehnika izdelave te čudovite kite pravzaprav ena izmed najlažjih, saj zahteva le nekoliko več časa od tiste najbolj znane, tj. klasične (s tremi prameni).

Ko boste obvladali tehniko, bo postala vaša najljubša kita, tako v jutranji naglici kot tudi v “slabših dneh” vaših las. Ribja kost vam ponuja priložnost, da na najbolj stiliziran način ukrotite svoje nemirne in razkuštrane kodre. Poleg tega, da je videti čudovito, je tudi popolna izbira za povprečen dan.

Zdaj pa je napočil čas, da sami naredite to priljubljeno kito …

NAVODILA: Kako naredimo ribjo kost

ribja kost
1. Če prvič poskušate narediti to vrsto kite, in še posebej, če to delate na sebi, vam bo lažje, če lase zberete v čop in jih zvežete s plastično elastiko, ki jo boste kasneje odrezali.

Lase nato razdelite na dva enaka dela. Zaželeno je, da lasje niso prepleteni oz. da ni vozlov.

ribja kost 2

2. Vzemite manjši pramen las z zunanje strani levega dela in ga prenesite na notranjo stran desnega dela. Pramen, ki ste ga prenesli, zdaj združite z desnim delom, saj ta zdaj postane njegov del. Ko enkrat obvladate ta prijem, boste z lahkoto naredili celo kito.

Pramene zategnite nekoliko močneje, s tem boste lažje in pravilneje obvladali ta način.ribja kost 3
3. Zdaj vzemite pramen z zunanje strani desnega dela, prenesite ga in ga združite z notranjo stranjo levega dela. Delajte popolnoma enako kot v prejšnjem koraku, le z druge strani.

ribja kost 4
4. Koraka 2 in 3 ponavljajte, dokler lasje ne postanejo prekratki za pletenje. Ne skrbite, če se vam zazdi, da je vse skupaj videti nekoliko neurejeno, razcapano. To je le del čara. Ko pridete do konca, kito zvežite z elastiko, zgornji del pa odrežite in odvrzite. To je to!

Triki in nasveti:


  • Ne pletite ravnokar umitih las, ribja kost se najlažje naredi na laseh, ki niso umiti en ali dva dneva.
  • Če se vam zdi, da je kita preveč zategnjena, ali preprosto želite, da bi bila polnejša, jo lahko z lahkimi gibi prstov nekoliko popustite.
  • Če želite popolnoma urejen videz kite, je treba lase pred začetkom razčesati, tako da jih s krtačo razdelite po sredini, ko pa jih začnete plesti, jemljite enake pramene.
  • Za nekoliko bolj neurejen in bolj sproščen videz las jih brez česanja razdelite z rokama nekje na sredi in jemljite neenakomerne pramene. Eno in drugo je lepo, odvisno od tega, kar vam je všeč.
  • Če pa želite nekoliko bolj zapleteno ribjo kost, jemljite tanjše pramene. Za to se je treba nekoliko bolj potruditi, vendar bo videti prelepo.

Ali so vam navodila pomagala narediti prvo ribjo kost? Najbrž ni bila videti popolno, a vseeno nadaljujte vaditi tehniko in hitrost. Videli boste, da boste tehniko obvladali zelo hitro.

Vedno pa imejte v mislih, kako stilsko raznovrstna je ribja kost. Morda načrtujete romantično druženje ali nočni izhod s prijateljicami? Naredite jo ob strani in pustite, da pade čez eno ramo.

Imate morda slavnostno priložnost? Uporabite lastno ustvarjalnost in dodajte jo na dvignjeno, poldvignjeno ali drugo posebno pričesko ter jo na ta način še dodatno “začinite“ s svojo osebno noto.

You might also like