Idealne frizure za vašo obliko obraza

Regenerator / balzam za lase

Vsi ga uporabljamo! Toda, ali ste vedele, zakaj ga uporabljamo in kako ga pravilno uporabljamo?

balzam za lase

Uporaba regeneratorja za lase je drugi (a nikakor ne nepomemben) korak za zdrave lase.

Regenerator hrani in neguje lase, jih vlaži in jim vrača sijaj. Regenerator preprečuje pokanje las in omogoča lažje česanje.

Zate je njegova uporaba zelo pomembna, ne glede na tip vaših las. Sploh za tiste, ki imate suhe in poškodovane lase, barvane ali kako drugače kemično obdelane, je uporaba balzama za lase nujna.

Izbira pravega regeneratorja za lase in prave količine je veliko bolj pomembna, kot si mislite!

 

Podobno kot velja za šampon, tudi balzam je potrebno uporabljati v pravi količini glede na dolžino vaših las. Odvisno glede na tip las, pa morate razmisliti še o sledečem:

  • Za suhe in krhke lase uporabljajte vlažilen regenerator za las
  • Za mastne lase izberite balzam brez olja
  • Za poškodovane lase uporabljajte balzam s proteinskim dodatkom

Vedno bodite pozorne, da kupujete kakovostne (tako je, dražje) balzame, ampak lasje se vam bodo oddolžili na najlepši možen način.

Kar se količine tiče, uporabite podobno mero kot pri šamponiranju in gotovo ne boste zgrešile:

  • Za kratke lase, kapljo s premerom cca. 1.5 cm
  • Za srednje dolge lase, kapljo s premerom cca. 2.5 cm
  • Za dolge lase, kapljo s premerom cca. 4 cm.

Kako pravilno uporabljati balzam za lase?

Pred nanosom balzama morate izžeti vodo iz vaših las, sploh če so dolgi. Naredite to na nežen način (podobno kot druge stvari, povezane z nego vaših las).

Nanesite balzam na dlani in ga vtrite med lase. S prsti (ali z glavnikom s širokimi ščetinami) ga razporedite med lase, od vrha las proti konicam. Balzama nikar ne nanašajte na lasišče saj lahko to povzroči pretirano maščenje las ali iritacijo in srbečico lasišča. Če imate dolge lase, nanesite še malo balzama samo na konice.

Balzam sperite po 5 minutah, razen če ni v navodilih napisano drugače. Potem pojdite s prsti skozi lase in ga popolnoma sperite s toplo vodo (še nekoliko bolj kot mislite, da je potrebno). Izpiranje je zelo pomembno, saj bo balzam v nasprotnem primeru vaše lase naredil mlahave in sploščene. Še posebej bodite pozorne na lasišče, saj ko se vam bodo lasje posušili, bo lahko vaše lasišče delovalo mastno.

Vrste regeneratorjev za lase

Leave-in regeneratorji

Tej regeneratorji se ne izpirajo, največkrat so v obliki razprišla ali kreme. Zelo so priporočljivi za tanke in slabe lase.

Intenzivni regeneratorji za globinsko hranjenje ((Intensive/Deep)

Delujejo kot blaga maska in prava poslastica za lase. Vračajo sijaj, mehčajo in krepijo lase, ki sicer trpijo zaradi pogostega barvanja in feniranja ali zaradi zunanjih vplivov vetra, dežja, vlage, sonca, morske soli ali klorirane vode.

Z izbiro tega regeneratorja ne boste zgrešile, ne glede na to, kako imate poškodovane lase.

Rekonstruktivni regeneratorji (Reconstructor/Repairer)

To so najbolj intenzivni regeneratorji, ki rekonstruirajo lase in so namenjeni kemično obdelanim lasem, recimo takim, ki so trajno skodrani. Te formule za globinsko nego imajo proteine in druge sestavine, ki so namenjene ojačenju slabih, suhih in poškodovanih las.

In preostane vam še tretji korak osnovne nege las. To je gotovo korak, pri katerem se zgodi največ nepravilnosti in je najbolj škodljiv za vaše lase. Jasno, to je sušenje las.

Če ste morda izpustili prvi korak, tukaj si lahko pogledate, kako si pravilno umivamo lase.