Idealne frizure za vašo obliko obraza

Prepletene pričeske za srednje dolge in ravne lase

Srednje dolgi, tanki in povsem ravni lasje, vam včasih predstavljajo velik izziv za oblikovanje. Večji volumen sicer lahko pridobite z različnimi preparati, vendar le-ti na dolgi rok poškodujejo strukturo in predvsem konice. S pletenjem las v kite ali fige boste ojačale korenine in pridobile več volumna. Frizuro lahko popolnoma prilagodite pričakovani slovesnosti in vašemu stilu.

Pletenje gladkih in občutljivih las

Možnosti pletenja in oblikovanja je ogromno. Spletete lahko le sprednji del in ga pritrdite za ušesa, ali pa prepletete samo vrhnji del in ga skupaj s preostankom spnite v čop ali pa prepletite kito od začetka lasišča do temena. V kombinaciji s posameznimi modnimi dodatki, kot so sponke, obroči, pentlje ali rožice, boste neustavljive.

Prepletanje posameznih sprednjih pramenov

Sprednja pramena si najprej gladko razčešite, nato pa vzemite posamezna pramena, ki jih tesno spletite v posamezne kite. Ko boste prišle do konic, kite malce razrahljajte, da boste pridobile več volumna. Po koncu pletenja jih pripnite z lasnicami. Najbolje je, da kitke pripnete pod druge lase, zato, da bodo lasnice popolnoma nevidne. Prepletete lahko tudi samo eno stran glave, pri čemer naredite prečo malce nižje od sredine glave. Pletite po istem postopku in dobljeno spnite pod ostale lase na tilniku.

S kitami do večjega volumna in nepozabne pričeske

Lase gladko razčešite in razdelite na dva dela. Vrhnji del od lasišča naprej prepletite v eno ali več kit, katere nato po želeni dolžini kite pripnite z elastiko ali posameznimi lasnicami. Vsem posameznicam, ki trpite zaradi tankih in povsem ravnih las, svetujemo, da lase spletete v štiri kite, katere nato spnite na temenu. Posamezna pramena rahlo potegnite iz kit, da pridobite več volumna in bolj bujno pričesko. Za bolj elegantne svečanosti pa uporabite prikupno kombinacijo dveh francoskih kit in bujne fige.

Kombinacija visokega čopa in kitk

Večji volumen lahko pri ravnih laseh dosežete tudi s kombinacijo visokega čopa in posameznih kit. Na vsaki strani glave spletite eno ali več kit. Pletenje opravite tesno ob lasišču in nekje do sredine glave. Kite spnite s posameznimi elastikami in najprej razčešite preostanek las v gladko celoto. Slednjo vzdignite, kar se le da visoko in jo spnite skupaj s kitkami na sredini glave. Posameznicami z daljšimi ravnimi lasmi svetujemo, da nastali čop spnete dvakrat in sicer prvič z elastiko skupaj s kitkami, drugič pa z večjo sponko na polovici dolžine las. Na ta način boste pridobile volumen tudi na zadnji strani glave.

You might also like