Idealne frizure za vašo obliko obraza

Pravilno sušenje las

Sušenje las je tretji in zadnji korak osnovne nege las in je to tudi postopek, kjer se največkrat dogajajo napake in se povzroči največ škode lasem.

pravilno susenje las

Zapomnite si, mokri lasje so najbolj podvrženi lomljenju in pokanju! Bodite nežne z njimi!

Nedopustljivo je, kako grobo si nekatere brišejo lase z brisačo, saj si s tem samo zapletejo in uničijo lase. Potem pa si na silo poskusijo razčesati že tako zapletene lase. Verjetno se nobena ne zaveda, koliko škode lahko povzroči nepravilno sušenje las.

Nikoli ne drgnite las z brisačo, da bi jih hitreje in lažje posušile!

Vaši lasje so že obremenjeni zaradi barvanja, sušenja, vetra in sonca…

Zato…

Naj bo sušenje dobra in ne slaba stvar za vaše lase!

Da bi pravilno pričele s sušenjem las, jih morate najprej ožeti. Z rokami si primite lase in jih nežno potisnite od lasišču proti vratu. Če imate daljše lase, naredite to pramen po pramen in z dvema prstoma nežno potegnite z vrha proti konicam, da izcedite vodo.

Potem vzemite brisačo , ovijte jo okoli glave in jo pritisnite po celotni dolžini las, da vpije vodo. S konicami prstov in majhnimi premiki lahko z brisačo nežno zmasirate lasišče.

Idealno bi bilo, če bi si lase zavile v turban za 10 – 15 min. Tako posušene lase je veliko laže urejati, sploh še imate dolge lase.

Potem, ko ste si z brisačo osušile lase, si jih morate pravilno razčesati. Vedno si začnite česati lase pri konicah, potem pa nadaljujte prii lasišču, dokler ne postanejo gladki. Priporočamo vam glavnik s širokimi ščetinami, saj bo manj obremenil lase in z njim boste lažje razčesale vozličke, pa tudi lasje se bodo manj lomili.

Kot vidite, sušenje las se ne bo spremenilo v vašo nočno moro. Potrebna je samo volja in malo truda. In seveda, obvezno sledite nasvetom, ki ste jih pravkar prebrale!

Zdaj, ko so vaši lasje pravilno umiti, regenerirani, posušeni in razčesani, so popolnoma pripravljeni za nadaljnje feniranje in stiliranje.

Če ste slučajno spregledale, obvezno si preberite, kako se pravilno umivajo lasje in kako se pravilno nanese balzam/regenerator za lase.