Idealne frizure za vašo obliko obraza

Poletne pričeske so nagajive!

Poletje … Že sama beseda prinese cel kup prijetnih občutkov in nas takoj navda s hrepenenjem. Zaželimo si toplih žarkov na koži, peska med prsti, soli v laseh in dolgih toplih večerov, ki so namenjeni druženju in sproščanju.
Poleti je življenje lahkotnejše kot sicer, in temu se znamo ljudje prav dobro prilagoditi. Privoščimo si več ugodja, udobja in sproščanja, odrečemo se oblačilom, ki nas povsem omejujejo, privoščimo si osvežilne prigrizke, hladne napitke in razpuščene lase. Pravzaprav … Razpuščeni lasje niso najboljša poletna rešitev. Ne le, da lasem poleti škodujejo tako močni sončni žarki kot morska sol ali klor, temveč so lahko razpuščeni kodri tudi razlog, da je še bolj vroče.
Rešitev?
Nagajive spete pričeske!

Poletno poigravanje z lasmi

Zadnja leta so ponovno v modi nekoliko bolj mehke pričeske, narejene iz kit in fig, iz katerih pa tu in tam tudi uhajajo nagajivi kodri. Poletje pač ni čas za resnobo, zato je prav, da se z lasmi poigramo in iz njih ustvarimo domiselne oblike.
Pred nekaj leti so se v velikem slogu vrnile kite. Klasične, francoske, ribja kost in še mnoge druge, ki so nas naučile precej novih načinov spletanja las. In kite še zdaleč niso več primerne zgolj za majhne deklice. Ko lase enkrat spletemo v kito, lahko spenjanje nadaljujemo in ustvarimo pričeske, ki so videti romantične in nežne, ravno pravšnje za poletno sanjarjenje.
Kitam so sledile fige. Klasične fige, kakršne so nekoč nosile kakšne stroge učiteljice ali prikupne babice, so ravno tako stvar preteklosti. Figa, ki ni strogo urejena in čvrsta, temveč mehka, iz nje pa padajo posamezni prameni ali jo dopolnjuje tudi kakšna kita, je lahko odlična vsakdanja pričeska, prav tako pa se poda za posebne priložnosti.

Kako do lepih kit in fig?

Si tudi ti želiš poleti nositi romantično figo, vendar tvoji lasje še niso najboljše dolžine? Tudi v tem primeru si jo lahko privoščiš in tako ob poletnih večerih zasiješ kot prava zvezda. S pomočjo lasnih podaljškov, ki delujejo s »clip on » pritrjevanjem oziroma na špangice, so lahko tvoji lasje v hipu daljši in tudi bolj gosti, možnosti za oblikovanje fig in tudi kit pa veliko večje. In prav nobene težave ni, če se želiš kljub temu osvežiti v bazenu ali v morju, kajti podaljški na špangice se tudi odstranijo zelo enostavno. Tako si lahko nenazadnje čez dan skoraj kratkolaska in se ti ni treba prav nič ubadati z vročino, zvečer pa nosiš romantično poletno figo, zaradi katere boš videti skrivnostna in nagajiva hkrati.

Poletje in nega las

Da bi lasje poleti ostali lepi, moramo seveda skrbeti za njihovo nego. Dobro je, da jih tik pred odhodom na dopust (in na močno sonce) ne barvamo – če želiš pramen ali dva, so boljši podaljški na špangice. Lase velja zaščititi s posebnim pršilom, ki jim nudi UV zaščito, prav tako pa ni na plaži odveč slamnik.
Po prihodu z dopusta pa je vsekakor najbolje, da se poskrbi za temeljito nego pri frizerju, ki bo postrigel poškodovane konice ter hkrati že tudi predlagal, kakšno pričesko si velja urediti za jesen – morda bodo modni trendi prinesli kaj novega.

You might also like