Idealne frizure za vašo obliko obraza

Podaljševanje Las

Podaljševanje las je postopek, s katerim omogočimo polnost ali dodamo dolžino naravnim lasem. V svetu je podaljševanje naravnih las zelo popularno, zaradi praktičnosti, lepega končnega izgleda ter cenovne dostopnosti. Kot smo že omenili, ne gre le za daljšanje, temveč tudi za dodajanje volumna. Tako so podaljški primerni tudi za tiste, ki jim gostota naravnih las ne ustreza in bi želeli polnejši izgled svoje pričeske. Pri odločitvi za lasne podaljške, je pomembno, da se naučimo nekaj osnov glede samega postopka. Obstaja namreč več različnih metod za vstavljanje lasnih podaljškov, kot tudi vrst le teh.

Od kod prihajajo lasni podaljški?

Podaljški za lase so v osnovi dveh vrst. Izbiramo lahko med umetnimi ali naravnimi lasmi, od česar so odvisne prednosti in slabosti naših podaljškov. Naravni lasje, iz katerih izdelujejo podaljške, prihajajo iz celega sveta. Največ jih prihaja iz Evrope, Kitajske in Indije. Glede na različno strukturo se razlikujejo v detajlih, vendar so njihove bistvene značilnosti skupne vsem tipom las.

Umetni lasni podaljški so narejeni iz umetnih las, ki jih proizvajajo na različne načine, v proizvodnji pa se uporabljajo različni materiali ter postopki obdelave. Lahko so narejeni iz poliestra, najlona ali akrila. S posebnimi tehnikami dosežejo majhne premere teh vlaken in jih oblikujejo v dolžino, da so čim bolj podobni naravnim lasem.

Razlika med naravnimi in umetnimi podaljški

Kadar gledamo na ceno, so v prednosti umetni lasni podaljški. Glede ostalih lastnosti žal ne dosegajo enakih rezultatov kot izdelki iz naravnih las. Le te lahko namreč obdelujemo s kodralniki, likalniki ter drugimi pripomočki. Umetni lasje zaradi občutljivih materialov ne smejo biti izpostavljeni tako visokim temperaturam. V kolikor si zaželimo spremembe barve, moramo kupiti tudi ustrezno barvo umetnih lasnih podaljškov. V primeru naravnih podaljškov temu ni tako, saj jih lahko pobarvamo skupaj z naravno rastočimi lasmi. Na otip so umetni lasje nekoliko bolj suhi, krhki in niso tako mehki kot naravni. Poleg tega se ne svetijo enako, kot naravni lasje in zaradi tega se lahko na blizu opazi, da oseba nosi podaljške. Naravni podaljški se praktično zlijejo s pričesko in se navzven popolnoma skladajo z njo. Tudi na blizu se takšni podaljški ne opazijo, poleg tega so trajnejši od umetnih ter sčasoma ne zbledijo. Če smo ekološko osveščeni, nam je jasno, da so naravni podaljški tudi okoljsko manj obremenjujoči kot umetni. Kadar torej govorimo o kvaliteti, so podaljški iz naravnih las v bistveni prednosti.

Naravni lasje za lasne podaljške

Kadar govorimo o podaljševanju, zagotovo velja, da je naravno najboljše. Za izdelavo naravnih podaljškov pa je potrebnega kar nekaj truda. Prvi korak je pridobivanje las, ki imajo različne lastnosti, glede na to, od kod izvirajo. Nato se lasje ustrezno obdelajo, zaradi zagotavljanja obstojnosti ter želenih barv podaljškov.

Vrste naravnih las, ki se uporabljajo za podaljške

Za izdelavo naravnih podaljškov se uporabljajo lasje, ki izvirajo iz različnih držav. Načeloma se glede na državo, od koder prihajajo, lasje med seboj nekoliko razlikujejo. Lasje, ki izvirajo iz Evrope, večinoma prihajajo iz vzhodnega dela, povečini iz Rusije. Evropski lasje imajo dobro strukturo, naravne rjave in blond odtenke, ki zahtevajo manj obdelave, tudi če so barvani. Naravno so podaljški iz teh las svileni in sijoči ter štejejo med najbolj kvalitetne na trgu.

Lasje, ki prihajajo iz Kitajske so debelejši od evropskih, povečini črnih ali rjavih odtenkov. Zaradi temnejših barv se podaljški pred barvanjem obdelajo s peroksidom, da se odstrani pigment. Kadar je beljenje pravilno izvedeno, se lasna struktura ohrani. Podaljški iz teh las so naravno ravni in ne postanejo valoviti po stiku z vlago.

Indijski lasje so najbolj pogosti na trgu, saj veliko ženk v Indiji prodaja svoje lase. Struktura indijskih las je podobna evropejskim, enostavno jih je oblikovati ter negovati. Po stiku z vlago se lahko ti podaljški skodrajo, zato se priporoča uporaba negovalnih izdelkov, ki preprečujejo kodranje.

Kako izbrati metodo podaljševanja?

Poznamo različne metode podaljševanja las, od katerih je odvisna obstojnost podaljškov. Vsaka izmed metod ima svoje prednosti in slabosti, zato je potrebno le te poznati, preden se odločimo za način pritrjanja podaljškov. Tipi podaljškov so keratinski, tape in, microring ter clip on. Na slikah spodaj so prikazani našteti tipi podaljškov.

Keratinski lasni podaljški

Podaljševanje las s keratinskimi podaljški

Tape in Podaljški

Podaljševanje las s tape in podaljški

Microring podaljški

Podaljševanje las z microring podaljški

Clip on Podaljški

Podaljševanje las s Clip on Podaljški