Idealne frizure za vašo obliko obraza

Pena za lase – za čudovite kodre in krasen volumen!

Woman washing hair with shampooČeprav se pena za lase najbolj pogosto povezuje z oblikovanjem kodrastih las, lahko z njo dosežete krasne rezultate na vseh vrstah in dolžinah las.

Pena za lase je odlična tako za oblikovanje kodrov kot za doseganje izrazitega volumna na tankih in slabih laseh. In primerna je tako za ženske kot moške.

V mislih morate imeti, da niso vse pene enako zasnovane. Nekatere so namenjene oblikovanju las s pomočjo toplote, torej s sušilcem za lase, kodralnikom ali likalnikom za lase, spet druge so narejene tako, da si po nanosu lase oblikujete samo s prsti. Prav tako nekatere pene zagotavljajo večjo obstojnost od drugih.

In kot je v filmu Kaj ženske ljubijo (krasen film) razkril Mel Gibson, lahko peno uporabite na samo na opranih – vlažnih ali popolnoma suhih laseh.

Ko boste peno za lase uporabile na vlažnih laseh, se bo bistveno zmanjšala »skodranost« kodrov, a hkrati boste ohranile nežen in eleganten videz z naravnim padcem las.

Če pa če želite poudariti vaše naravno skodrane ali valovite lase in jim dodati nekaj volumna, morate posušiti lase s sušilcem za lase z nastavkom.

Ko boste peno uporabljaje na suhih laseh, boste dosegle bolj izrazito obliko frizure brez »zlepljenih« kodrov.

Ena izmed odličnih lastnosti pene za lase je ta, da lahko tekom dneva si s pomočjo vode hitro in enostavno preoblikujete vašo frizuro, pri čemer se vam kodri ne bodo zlepili.

Pravilen nanos pene za lase

Pene za lase nikoli ne smete nanesti direktno na lase, temveč jo morate sprva nanesti na dlani in komaj potem na lase, začenši od korena proti konicam. Za enakomerno razporejanje pene lahko uporabite glavnik s širokimi ščetinami.

Pazite, da ne boste uporabile preveč pene za lase. Za vse oblike in dolžine pričesk je večinoma že čisto dovolj količina pene, ki ni večja od žogice za tenis ali golf. Če imate zares dolge lase, je lahko uporabite nekoliko več.

Če niste prepričane, začnite z manjšo količino in eksperimentirajte dokler ne odkrijete idealne količine za vaše lase in za frizuro, ki jo želite oblikovati.

Da bi dosegle želeni volumen, peno nanesite na koren vlažnih (a ne mokrih) las. Za še večji volumen, sklonite se tako, da imate glavo obrnjeno navzdol, potem pa na koren las nanesite peno.

Triki in nasveti:

  • Pene nikoli ne uporabite na popolnoma mokrih laseh, vedno jih najprej osušite z brisačo za lase. Pena doseže najboljši učinek na 50 – 60 % posušenih laseh.
  • Podobno kot ostali izdelki za oblikovanje las, ima lahko tudi pena stranske učinke. Če boste uporabile preveč pene ali je ne boste dobro razporedile, se vam lahko kodri zlepijo ali pa bodo na otip grobi in trdii, ko se bodo lasje posušili.
  • Če imate suhe lase, vedno uporabljajte peno brez alkohola.
  • Če imate mastne lase, se izogibajte temu, da bi peno nanašale neposredno na lasišče.
  • Pena vam bo prišla prav, ko boste lase pripravljale na navijanje z navijalkami.
  • Da bi dosegle najboljše rezultate, vedno najprej preverite navodila za uporabo. Nekatere pene je potrebno sprva pretresti pred uporabo, druge pa ne.

Bo pena za lase sploh kdaj »OUT«?

NIKOLI. Gotovo bodo prišla obdobja, ko bodo modne smernice zahtevala bolj poudarjeni in »čvrsti« videz, za katerega je bolj primeren gel, vosek ali lak, pena za lase bo vedno odlična izbira za nekatere pričeske ali vrste in strukture las, ki zahtevajo nežnejši in naraven videz.