Idealne frizure za vašo obliko obraza

Ali je za vas “srednje” najboljše?

Niso kratke in ne predolge. Jemljejo le najbolje iz obeh svetov. Pričeske za poldolge lase zaradi številnih prednosti, ki jih imajo, vsekakor spadajo med najbolj priljubljene in zaželene pričeske.

Pravzaprav jih lahko opredelimo kot pričeske, kjer je dolžina las nekje med čeljustjo in rameni.

Poldolgi lasje so idealni za vse starosti in se lahko stilizirajo na nešteto načinov ter se s tem prilagajajo katerikoli obliki obraza.

Če se morda bojite, da bi preveč skrajšali vaše lase, in nimate časa ali volje, da se pretirano posvetite ohranjanju in negi dolgih las, so poldolge pričeske vaša ”varna” izbira. Naša izbira za vas pa so …

Pričeske za poldolge lase  • Galerija

poldolgi lasjepriceska do ramenfrizura srednje dolgipriceska srednje dolgislika 06
moderne poldolge priceske

 

Želite še več navdiha?

Najlepše modne pričeske za poldolge lase lahko najdete med najnovejšimi pričeskami za leto 2016

Srednje dolge pričeske so še posebej čudovite, ko govorimo o raznovrstnosti in prilagodljivosti, ki ju nudijo glede na ostale pričeske. Najbolje je to, da ne glede na to, ali so vaši lasje ravni, valoviti ali kodrasti, obstaja zares velika izbira stilov, ki jih lahko brez pretiranega napora ustvarite sami.

So dovolj dolge, da naredite kito ali figo in tudi raven oz. stopničasti ali asimetričen paž. Lahko jih stilizirate, da postanejo funky, svečane ali elegantne. Izbira je vaša!

Odločite se za slojevite poldolge pričeske in sloji bodo pripomogli k temu, da dodate redkim in slabim lasem dodate volumen. Slojevitost in frufru okrog obraza sta čudovita načina, da poudarite in pritegnete pozornost na oči, ustnice ….

Povedali smo že, da pričeske za poldolge lase jemljejo tisto najboljše od kratkih in dolgih las. To se predvsem nanaša na to, da – kot kratki lasje – niso preveč zahtevni za vzdrževanje in nego, po drugi strani pa so izjemno ženstveni in seksapilni, kar so značilnosti, ki se najpogosteje povezujejo z dolgimi lasmi.

Kako izbrati pravo poldolgo pričesko?

Ali še bolje – kako izbrati in ne zgrešiti? Dejavnikov je več, vendar enega ne prezrite. Gre za …

OBLIKO OBRAZA

Pričesko je preprosto treba prilagoditi vašemu obrazu. Vedno imejte v mislih, da bo tudi popolno oblikovana pričeska delovala slabo na obrazu, ki mu ne ustreza.

Če niste 100-odstotno prepričani, najprej preverite obliko svojega obraza, s klikom na spodaj označene obraze pa lahko izveste vse o posamezni obliki in tudi o dobrih in slabih pričeskah za te obraze.

Če imate okrogel obraz, vam bodo ustrezale pričeske, ki obrazu “dodajo“ dolžino oz. “zmanjšajo“ širino. To so pričeske z večjim volumnom na zgornjem delu in čim manjšim ob straneh. Slojevite pričeske dolžine do pod brade in ki potekajo ob obrazu, so odlična izbira, popoln je tudi stopničasti paž, ki se spušča od zadaj.

Najbolj vam bodo pristajale poldolge pričeske brez frufruja, vendar če ga obožujete, je prava izbira dolg poševen frufru, ki bo podaljšal obraz. Ne se ukvarjati z ravnim ali ostrim frufrujem, saj vam bo razširil obraz.

Zdaj poglejte še našo izbiro 10 najboljših krajših pričesk za okrogel obraz, med njimi je tudi nekaj pričesk za poldolge lase, vsaka z mini vodičem, kako jo lahko naredite sami, in priporočili za ustrezen tip oz. teksturo las.

Nasprotno od okroglih se podolgovatim obrazom prilegajo pričeske s širino, tj. z večjim volumnom ob straneh. To so lahko tiste pričeske do ramen, kjer so lasje zaviti navznoter ali navzven. Odlična izbira za to dolžino so tudi kodraste in slojevite valovite pričeske. Poskusite tudi s stopničastim pažem z daljšimi sloji na vrhu in volumnom ob straneh.

Daljši, polnejši in raven frufru je idealen za skrajšanje podolgovatih obrazov (kar je tudi cilj), pričeskam brez frufruja pa se je treba izogibati. Med tiste, ki se jim je treba ”izogibati”, sodijo tudi ravne pričeske s prečko na sredini.

Glede na lastnosti trikotnih obrazov bodo tem ustrezale pričeske, ki blažijo široko linijo čeljusti, po drugi strani pa poudarjajo in odpirajo čelo. Za to so idealne slojevito postrižene pričeske, kot so recimo tiste do ramen, razdeljene po sredini.

Kar zadeva frufru, je najbolje, da so umaknjeni na stran, tistim polnejšim, ravnim frufrujem, ki zapirajo čelo, pa se je treba izogibati. Prav tako niso primerne pričeske, ki so polne v predelu brade.

Nasprotno trikotnim so obrazi v obliki srca, tako da je samoumevno, da jim ustreza tisto, kar ne ustreza trikotnim obrazom (najpogosteje je tudi tako). Torej, idealne bi bile slojevite pričeske z volumnom okrog brade, recimo tiste z zvitimi konicami. Dobra izbira so valovite in kodraste pričeske s poševnim frufrujem.

Glede na to, da spada med krajše obraze, ga bo raven in polnejši frufru še dodatno skrajšal. Izogibajte se tudi temu, da lase zataknete za ušesa.

Slojevito striženje je to, kar popolno pristaja kvadratnim obrazom, saj je to najboljši način, da se “omehčajo“ pravi koti te vrste obrazov. Slojeviti paž ob obrazu z dolžino, ki sega do spodnje črte čeljusti, je najboljši primer idealne pričeske za poldolge lase in za – kot ga nekateri imenujejo – kvadratni obraz.

Za razbitje kvadratne simetrije obraza je najboljši diagonalen frufru, medtem ko ga bo raven in polnejši frufru naredil še bolj kvadratnega. Valovi in kodri so prav tako dobra izbira, medtem ko raven paž in pričeske s prečko ob strani to niso.

Če imate diamantno obliko obraza, vam bodo ustrezale pričeske z večjim volumnom v predelu brade. Pričeske do ramen z zvitimi konicami so prava izbira. Temu obrazu se zelo prilega frufru, ker ga skrajša, in to je, kar tak obraz potrebuje. Še posebej je primeren raven, polnejši frufru.

Pričeske brez frufruja mu še najmanj ustrezajo, prav tako tiste brez las okrog vratu in čeljusti. Las ne razdelite po sredini, veliko boljša izbira je prečka ob straneh.

Lastnice ovalnih obrazov se imajo za srečnice, saj ima ta vrsta obraza popolno obliko in je ni treba “popravljati“. Ustrezajo jim skoraj vse poldolge pričeske, tako da se lahko prepustijo domišljiji. Treba se je samo izogibati lasem na obrazu in temu, da se obraza ne ”zaduši” z dolgim ravnim frufrujem.

ŠE NEKAJ DEJAVNIKOV …

Tako. Zdaj bi morale imeti vsaj približno jasno predstavo o tem, katere so pričeske za poldolge lase, ki bodo lepo pristajale vašemu obrazu. Ampak pred končno izbiro je treba upoštevati še nekaj dejavnikov, da se prepričate o tem, ali ste sprejele pravo odločitev.

Lahko se vprašate, ali pričeska, ki si jo želite, pristaja vaši osebnosti in značaju. Ker če to   “niste vi“, niti najlepša pričeska ne bo vplivala na to, da se boste počutili srečno, sproščeno in polno samozavesti.

Način življenja, ki ga živite, je še eden izmed zelo pomembnih dejavnikov, saj je zelo pomembno, koliko časa boste posvetili stiliziranju in negi las. Zapomnite si, da je nega las nekaj, pri čemer ne smete delati kompromisov. Pravilna nega las je ključna za dobro pričesko.

Pri izbiri pričeske je nujno potrebno, da upoštevate tudi svojo službo. Prepričajte se, da bo pričeska primerna in tudi praktična za službo, ki jo opravljate.

Za konec razmislite o tem, ali bo nova pričeska morda preveč izstopala glede na vaš stil oblačenja, ter o tem, ali se bo morebitna sprememba barve las prilegla k barvi vaših oči in polti.

No, zdaj imate poleg želje in volje po spremembi svojega stila tudi potrebno znanje. Izkoristite ga in v naši galeriji poglejte najlepše pričeske za poldolge lase, izberite tisto ”pravo” in uživajte brez strahu, da ste morda napačno izbrale.