Idealne frizure za vašo obliko obraza

Moderne kratke frizure za ženske

KRATKE FRIZURE 2016

Preverite top 14 pričesk v 2016

10 PRIČESK ZA OKROGEL OBRAZ

Preverite 10 pričesk za okrogel obraz

Bodite drugačne, bodite v trendu!

Kratke pričeske, ki pristajajo vam in vašemu načinu življenja, lahko drastično spremenijo ne samo vaš videz temveč tudi počutje.

Kratke pričeske vam lahko dvignejo samozavest, ustvarijo mladostni ter intelektualni videz in z njimi boste zmanjšale količino časa ter denarja, ki ga porabite za nego las.

So odlična izbira, ko želite popolnoma nov začetek, recimo zaradi ponesrečenega barvanja las ali neprestanega »zlorabljanja« las z različnimi kemikalijami.

Prav tako so odlična izbira za ženske z uspešno kariero in za tiste, ki si take kariere želite, še posebej pa so primerne takrat, ko želite ustvariti vtis močne poslovno osebe, ki je hkrati tudi ženstvena.

Ženske kratke frizure/Fotogalerija

kratke priceske 2014
kratke-frizure-2014
frizure 2013 kratki lasje
kratke pričeske 2013
kratke frizure 2012
kratke pričeske 2012
kratki lasje
frizure kratki lasje
pričeska kratki lasje
kratka priceska 1

Gotovo ste večkrat slišale, da so dolgi lasje simbol ženstvenosti in seksualnosti, a to ne drži vedno. Okusi so različni, raziskave so tudi pokazale, da presenetljivo veliko moških »pada« na kratke lase. K temu gotovo prispeva lahka dostopnost do erogenih con za nežne poljube po vratu in zatilju.

Za tiste najbolj pogumne so kratke pričeske idealne za eksperimentiranje z barvami, saj so kratki lasje s pravilno nego vedno dovolj zdravi in prenesejo različne podvige. Tiste, ki pa so manj nagnjene k drastičnim spremembam, lahko videz vedno osvežijo z zanimivimi in razigranimi prameni.

Kako izbrati “pravo” kratko frizuro

Izbor pričesk za kratke lase je zelo raznolik, tako po dolžini (od super kratkih do dolžine tik nad rameni) in obliki kot tudi po strukturi (ravne, valovite, kodraste). Lahko so uglajene in sofisticirane, simpatično-razigrane ali skuštrane, lahko so stopničasto postrižene ali enakomerne dolžine, s frufrujem ali brez.

A to nas privede do »svetega grala«, do vprašanja, ki se glasi: katera frizura je idealna zame? Idealna frizura je tista, s katero se vedno, ko se pogledate v ogledalo, počutite srečne, zadovoljne in samozavestne.

Zveni enostavno, ampak kako izbrati pravo frizuro? Na to vpliva več dejavnikov, ki jih moramo upoštevati pri izbiri prave kratke pričeske, tako da kar začnimo…

Oblika obraza…

To je gotovo najbolj pomemben dejavniki in edini, ki ga preprosto ne smete ignorirati. Zaradi tega smo vam pripravili tudi mini vodič dobrih in slabih kratkih pričesk ter dejavnikov, na katere morate biti pozorne zaradi oblike vašega obraza.

Če se želite podrobno seznaniti o tem, katere frizure so primerne ali neprimerne glede na obliko obraza, kliknite na spodaj označene oblike obraza, če pa niste prepričane, kakšna je vaša oblika obraza, lahko to enostavno preverite tukaj.

Če imate okrogel obraz, vam bodo pristajale pričeske z dvignjenimi lasmi in volumnom na vrhnjem delu frizure, saj se bo okrogla oblika najbolje uravnovesila. Poskusite tudi stopničaste pričeske, ki so urejene tako, da stopnice padejo preko obraza do kosti ličnic, saj boste na tak način ublažile okroglino in ustvarile ovalno obliko (kar je tudi cilj). Kar se frufruja tiče, lahko ga počešete na stran ali nekoliko dvignete, saj vam bo kratek in raven frufru še dodatno optično pomanjšal obraz.

Štirioglatemu obrazu in njegovim ostrim linijam, zlasti na predelu čeljusti, bodo najbolje pristajale tako asimetrične kot tudi stopničaste in resaste frizure. Asimetričen frufru je odličen za razbijanje oglatih oblik na obrazu. Nikakor niso priporočljive frizure enakomernih dolžin, niti raven in gost frufru, saj boste s tem samo še bolj poudarile širok in kvadraten obraz.

Če ste lastnica podolgovatega obraza, mora biti vaš glavni cilj ta, da ga skrajšate. Dolg in poln frufru je za to idealen, še posebej če želite pozornost obrniti na vaše oči. Poskusite stopničaste frizure z volumnom in širino ali pa resaste paž pričeske. Izogibajte se ravnim frizuram brez volumna, frizuri brez frufruja in takim, ki so visoko dvignjene.

Srčasta oblika ima kratek obraz, široko čelo in ozko brado, zato mu odgovarjajo frizure, ki dodajo volumen spodnjemu delu obraza in frizure, ki grejo v višino. Poskusite s pričeskami brez frufruja in ali z neravnim, asimetričnim  frufrujem, počesanim na stran. Vašemu »srčku« ne bodo lepo pristajale kratke paž pričeske in frizure z ravnim in gostim frufrujem.

Nasprotno od srčastih obrazov, trikotnim obrazom pristajajo frizure, ki jim dodamo volumen tako,  preusmerijo pozornost na zgornji del obraza. Strizite se stopničasto, saj boste tako ublažile poudarjeno linijo čeljusti in priporočamo vam stopničasto paž frizuro, ki se konča nad čeljustmi. Izogibajte se polnim pričeskam z dolžino do brade, kot je recimo ravni paž in tudi ravnemu in bujnemu frufruju, veliko bolje so kose ali dvignjen frufru.

Diamantni obraz spada med daljše in ožje obraze, zato mu odgovarjajo kratke frizure, ki mu dodajo širino, še posebej v predelu brade. Pravi primer je klasična paž pričeska do brade. Frufru je na splošno priporočen za ta obraz in gotovo je najboljši izbor raven frufru, čeprav lahko z njim svobodno eksperimentirate. Niso pa priporočljive frizure,  ki so ob strani zelo kratko pristrižene in take, ki so v predelu brade brez las kot tudi take, ki so brez frufruja.

Za konec nam je še ostala popolna oblika obraza, ki ji ni treba nič »dodajati« ali »odvzemati« – ovalni obraz. Temu obrazu pristajajo praktično vse frizure, zato je na vas, da se odločite za pričesko, ki bo ustvarila vaš najboljši videz  in bo poudarila dobre ter skrila slabe lastnosti vašega obraza. To popolno obliko obraza lahko načeloma pokvarite samo z dolgim in ravnim frufrujem ali pa z lasmi, ki segajo prek oči in obraza, zato se takim frizuram raje izogibajte.

A poleg oblike obraza…

OK, zdaj imate gotovo veliko boljšo predstavo o tem, kaj bo vašemu obrazu pristajalo in kaj ne. Zdaj je čas, da se pozabavate z drugimi pomembnimi stvarmi in sami sebe vprašate, ali ste prepričani, da je kratka pričeska dobra izbira za vas.

Razmislite o tem, kako zahtevna je vaša bodoča pričeska? Kako pogosto boste morale k frizerju, da bo vaša frizura vedno urejena? Ali vaša frizura zahteva obvezno uporabo različnih proizvodov za nego las in frizure (morda tudi tistih, ki so dražji), feniranje ali likalnik za lase, ste pomislile na vse to?

In na koncu, ali se frizura sklada z vašim življenjskim stilom, je dovolj praktična in primerna za delovno mesto, ki ga opravljate?

Realno in iskreno si odgovorite na ta vprašanja in preden se dokončno odločite, preverite še katere so prednosti kratkih las.

Zdaj pa izkoristite pridobljeno znanje in preglejte kratke frizure v naši galeriji ter izberite tiso, ki je za vas najbolj primerna. Od časa do časa zamenjajte stil, saj so kratke frizure namenjene prav temu.