Idealne frizure za vašo obliko obraza

Kratki lasje

Razlogi za in proti, ki jih morate poznati

Potrebujete spremembo? Ste se odločile, da se ostrižete na kratko? OK, samo bodite previdne: kratki lasje niso čisto za vse.

kratki lasje

Zaradi tega se pravočasno informirajte o vsem, saj se boste s tem izognile morebitnemu kasnejšemu obžalovanju.

Preden se odločite za spremembo pričeske, morate premisliti o kar nekaj stvareh. Najbolj pomembna je seveda oblika obraza, a da bi dosegle popolno frizuro, morate premisliti še o drugih dejavnikih.

Z drugimi besedami, vaša nova frizura se mora skladati z vašo osebnostjo, stilom življenja, službo, obliko telesa, gostoto in struktura las, barvo oči in s tenom vaše kože.

Kratki lasje imajo ogromno prednosti, s seveda tudi pomanjkljivosti in te so najbolj pomembne:

Prednosti kratkih las

Čas

Odličen prihranek časa. Potrebnih je samo nekaj minut za umivanje in oblikovanje. Krasna rešitev, če vstajate zgodaj in hitite v službo.

Raznovrstnost

Kratke lase lahko oblikujete na različne načine, uporabljate kreme, vosek, gel, peno

Več ali manj lahko z njimi počnete vse, kar si želite.

Čeprav ste omejene z dolžino, ste prav tako lahko trendsetterka in pokažite vaš stil. Bodite uglajene, seksi, profesionalne ali agresivne, ali pa vse naenkrat. Samo pustite domišljiji prosto pot, saj so kratki lasje za to idealni. Kakšna klasika!

Dobri za vse situacije

Se želite poleti ohladiti? Želite biti pripravljene na športne aktivnosti?

Ena od prednosti kratkih las je prilagodljivost k vsem situacijam.

Dovolj so seksi in profesionalni, tako za službo kot večerne zabave. In gotovo so praktični in »sproščeni«, ko greste planinarit ali na tenis.

Odpira možnosti za druge stvari

Kratki lasje bolj poudarijo vaš obraz.

Če se zato odločite za kratko pričesko, obvezno izkoristite priložnost in vaš videz začinite s šminko ali nakitom. Tiste, ki ste morda drznejše, si omislite tetovažo na vratu. A o tem obvezno prej dobro premislite!

Ironično je, da so lahko vse te prednosti hkrati tudi pomanjkljivosti…

Pomanjkljivosti kratkih las

Obraz je veliko bolj izpostavljen

Kratki lasje lahko odkrijejo določene poteze vašega obraza, ki si jih morda ne bi želeli poudarjati. Imejte to v mislih, še posebej, če ste preveč občutljive na videz vašega obraza.

Če premišljujete o tem, da boste dolge lase menjale za kratko pričesko, morate vedeti, da bo minilo nekaj časa, dokler se ne navadite na občutek, da je zdaj vaš obraz bolj izpostavljen.

Delovale boste višje

To je lahko super, če pa ste že visoke postave, boste lahko delovale še višje ali previsoke.

Vzdrževanje

Kratke lase je potrebno redni striči. Zelo verjetno je, da boste morale povečati število obiskov v frizerskem salonu. In zelo pogosto se lahko zgodi, da se boste znašle v fazi, ko bodo lasje predolgi ali prekratki, da bi z njimi naredile to, kar si želite.

Ponovna rast po striženju

To je gotovo največji razlog proti, ko s kratkih las želite spet preiti na dolge.

Če po obisku salona ne boste zadovoljne z izgledom vaše frizure, se ne morete vrniti in uveljavljati reklamacije. Moralo bo preteči kar nekaj časa, da vam lasje spet zrastejo.

Kako torej najti točno tako pričesko, ki si jo želite?

V galeriji poiščite pričesko, ki je za vas idealna, natisnite jo in pokažite vašemu frizerju. S tem se boste izognile nepotrebnim stroškom in stresnim situacijam.

Poglejte si še 10 kratkih frizur za okrogel obraz

In še najbolj pomemben nasvet…

Če ste v dvomih, nikakor ne dovolite, da vam to vzame pogum. Gre se za vas, vaš stil in lastno zadovoljstvo. Imejte v mislih vse razloge »za« in »proti«, ki ste jih prebrale in pogumno naprej!