Idealne frizure za vašo obliko obraza

Kratke frizure za okrogel obraz – 10 pričesk, ki so zmeraj moderne

Če vas zanima, katere pričeske so najlepše za okrogel obraz in kako si jih lahko ustvarite, potem je to branje kot nalašč za vas.

Za okrogel obraz so značilne nekoliko bolj široke ličnice, okrogle poteze okoli čeljusti in čela ter popolna simetrija. Če imate okrogel obraz, morate poskrbeti, da to simetrijo »razbijete« in obrazu dodate višino, zmanjšate širino ob strani ter poskušate doseči vtis ožjega in daljšega obraza.

Predlagamo vam, da najprej ugotovite, kaj je dobra in kaj slaba izbira za okrogel obraz, potem pa preveri pričeske, ki smo jih pripravili zate. Poskusite nekaj novega in vedite, da se z okroglim obrazom nikoli ne smete počutiti prikrajšane.

Strukturirani pixie

moderna kratka frizura strukturirani pixie

Ta struktura daje lasem dimenzijo in vtis večje gostote. Če imate redke lase, potem je ta pričeska naravnost za vas, saj bodo vaši lasje moderno oblikovani in delovali gostejši kot so v resnici.

moderna kratka priceska strukturirani pixie

Ta ognjeni pixi bo krasno pristajal okroglim, oglatim in ovalnim obrazom.
Vsi tipi las so primerni za ustvarjanje tega stila.

Kako ustvariti to pričesko:

 1. Na mokre lase nanesite vaš izbrani izdelek za oblikovanje las.
 2. Lase razmršite s prsti in jih posušite.
 3. Na suhe lase nanesite vosek ali kateri drugi izdelek za oblikovanje las.
 4. Na suhe lase nanesite vosek ali kateri drugi izdelek za oblikovanje las.

Zredčeni paž

Ta struktura daje lasem dimenzijo in vtis večje gostote. Če imate redke lase, potem je ta pričeska naravnost za vas, saj bodo vaši lasje moderno oblikovani in delovali gostejši kot so v resnici. Ta ognjeni pixi bo krasno pristajal okroglim, oglatim in ovalnim obrazom. Vsi tipi las so primerni za ustvarjanje tega stila.   Kako ustvariti to pričesko: Na mokre lase nanesite vaš izbrani izdelek za oblikovanje las. Lase razmršite s prsti in jih posušite. Na suhe lase nanesite vosek ali kateri drugi izdelek za oblikovanje las. Na suhe lase nanesite vosek ali kateri drugi izdelek za oblikovanje las.

To je krasna stanjšana paž pričeska, ki sledi liniji obraza in ga zato ustvarja ožjega in daljšega. Frufru, ki je počesan na stran, je odlična izbira za okrogle obraze.

paz za okroglo obliko obrazaA ne samo okroglim obrazom, ta pričeska bo lepo pristajala tudi oglatim obrazom.  Ker pa so lasje resasto postriženi in stanjšani, frizura ne bo lepo pristajala tistim, ki imate redke lase.

Kako ustvariti to frizuro:

 1. Na mokre lase nanesite vaš izbrani izdelek za oblikovanje las.
 2. Lase si posušite s pomočjo velike okrogle krtače
 3. Uporabite izdelek za zaščito las pred toploto.
 4. Lase si zravnajte z likalnikom.
 5. Uporabite proizvod za sijaj las.

Romantični kodri

romanticni kodri

Odličen primer lahkotne, enostavne pričeske, ki je izredno seksi in primerna za okrogel obraz. Krasni kodri tople vanilja barve, prameni, ki padajo na obraz in dolg ter asimetričen frufru, so detajli, ki odlično pristajajo okroglim obrazom.

najboljsa frizura za okrogli obraz

Dolg frufru, ki je počesan na stran, je vedno odlična izbira, če imate okrogel obraz in paž pričesko. Frufru bo ustvaril vtis daljšega ter ožjega obraza in prav to potrebujete. Ta pričeska je odlična izbira, če imate tanjše in naravno ravne ali valovite lase.

Kako ustvariti to frizuro:

 1. Pričesko ustvarite na čistih in suhih laseh. Najprej si naredite prečko na strani.
 2. Da boste lahko ustvarile mehke in valovite kodre, uporabite večji kodralnik za lase.
 3. Uporabite lak za lase, ki ne bo preveč strdil las, za bolj romantični videz pa kodre nato razčešite

Popolna zmešnjava

kratka frizura za okroli obraz

…je najboljši opis te neverjetno vsestranske in prilagodljive pričeske, ki jo boste zlahka ustvarile. Odvisno sicer od strukture vaših las, a ta pričeska je lahko najbolj enostaven »wash and go« stil, s katerim gotovo ne boste ostale neopažene.

kratke frizure za okrogli obraz

Ta pričeska bo lepo pristajala tudi ovalnim in srčastim obrazom.
Tako frizuro boste najlažje ustvarile tiste, ki imate bolj redke ali srednje goste lase.

Kako ustvariti to frizuro:

 1. Lase si posušite s sušilcem za lase in jih nekoliko »razmršite« s prsti.
 2. Uporabite kremo za oblikovanje in urejanje pričeske ali pa kateri drug izdelek za oblikovanje las. S prsti pojdite skozi lase, sploh čez zgornji del, kot če bi jim želeli dodati volumen.
 3. Po potrebi utrdite pričesko z močnejšim lakom za lase.

Krako-dolgi lasje

kratko dolgi lasje

Odličen primer pričeske za okrogel obraz, kjer so lasje zadaj postriženi krajše, spredaj pa so daljši. Lasje so zadaj postriženi na krajše »špičke«, medtem ko daljši lasje spredaj krasno uokvirjajo obraz in pričeski dodajajo posebno noto ženstvenosti. Ta kratka pričeska je odlična za široke obraze, saj bodo zaradi volumna delovali ožji.

kratko dolgi mix

uokvirjajo obraz in pričeski dodajajo posebno noto ženstvenosti. Ta kratka pričeska je odlična za široke obraze, saj bodo zaradi volumna delovali ožji. Ta stil zahteva bolj goste in srednje močne lase.

Kako ustvariti to frizuro:

 1. Na suhe lase nanesite izdelek za oblikovanje pričeske.
 2. Lase posušite s fenom in jih »razmršite« s prsti.
 3. Frufru zlikajte z likalnikom za lase.
 4. Uporabite kremo za oblikovanje las in ustvarile boste to krasno pričesko.

Ekstravagantni pixie

ekstravagantni pixie

Če obožujete pixi pričeske in vas ni strah eksperimentiranja, bo to odlična frizura za vas. Odličen način, da oblikujete pixie frizuro je ta, da lase vedno oblikujete tako, da jih usmerjate proti obrazu. Pričeski dodajte te fenomenalne viola pramene in dobile boste supermoderen in ekstravaganten stil, s katerim boste gotovo izstopale.

ekstravagantni pixie frizura

Ta pričeska je primerna za okrogle, ovalne,trikotne in srčaste obraze .
Zelo kratki lasje ob strani bodo preprečili to, da bi obraz deloval še širši, volumen na vrhu pričeske pa bo ustvaril vtis daljšega obraza.
To frizuro lahko naredite z vsemi tipi las.

Kako ustvariti to frizuro:

 1. Izdelek za oblikovanje nanesite na mokre lase.
 2. Lase posušite tako, da jih usmerjate proti obrazu.
 3. Na suhe lase nanesite nekaj voska ali kateri drug izdelek za oblikovanje las.
 4. S prsti uredite še vse podrobnosti.

Rokerski pixie

pixie frizura

Pri tej pričeski se vse skriva v volumnu in strukturiranju las, kar je super za tiste dame, ki imajo slabše lase. Ta pričeska je krasna izbira za vse tiste, ki imate širok obraz, a si želite imeti kratko pričesko.

pixie priceska

Volumen na vrhu bo ustvaril videz daljšega in ožjega obraza.
Ta stil lahko oblikujete na redkih in srednje gostih laseh, na slabih in zmerno močnih laseh.

Kako ustvariti to frizuro:

 1. Na lase nanesite izdelek za oblikovanje.
 2. Potem posušite lase s sušilcem za lase tako, kot če bi jih želeli nekoliko dvigniti, da boste dobile volumen na vrhu.
 3. S pomočjo kreme za oblikovanje ali voska za lase, lase na vrhu glave usmerjajte proti vrhu in sredini. Lase ob strani počešite nazaj in proti zadnjemu delu glave.
 4. Zgornji del pričeske utrdite z močnejšim lakom za lase, ki bo dodatno učvrstil pričesko.

Lažno dvignjena

lazno dvignjena frizura za okroglo obliko obraza

Popoln primer, ki priča o tem, da ne potrebujete dolgih las, če želite imeti dvignjeno pričesko. Ustvarite si občutek ali videz dvignjene frizure tako, da vaše lase preprosto počešete nazaj.

lazno dvignjena priceska za okroglo obliko obraza

Ta kratka pričeska je idealna za okrogel obraz, lepo pa bo pristajala tudi trikotnim, ovalnim in srčastim obrazom. Za oblikovanje te frizure so primerne vse strukture in gostote las.

Kako ustvariti to frizuro:

 1. Lase na vrhu »natupirajte«, potem jih utrdite z nekoliko močnejšim lakom.
 2. Lase počešite nazaj.
 3. Pustite nekaj pramenom, da vam padejo naprej.
 4. Utrdite pričesko z lakom za lase.

Nežen obraz

nezen obraz

Glavne značilnosti te pričeske je dolg frufru in stopničke tik ob obrazu. To je krasen stil, saj lasje spredaj uokvirjajo obraz, zadaj pa so kratki in stopničasti, kar je zmeraj moderno in zelo lahko za oblikovanje.

nezen obraz 2

Ta pričeska se bo krasno podala tudi tistim, ki imajo ovalen ali oglat obraz. Prednost te frizure je v tem, da jo je mogoče ustvariti na vseh tipih las.

Kako ustvariti to frizuro:

 1. Lase posušite s pomočjo srednje velike okrogle krtače. Imejte v mislih to, da morate posamezne pramene ob strani usmeriti proti obrazu, kot če bi ga želel uokviriti.
 2. Če želite bolj polno pričesko, lase na vrhu počešite nazaj.
 3. Frizuro utrdite s srednje močnim lakom za lase.

Ognjeni paž

[/vc_column][/vc_row]

paz frizura za okroglo obliko obraza

To ni klasična paž pričeska, kjer krajši lasje postopoma preidejo v daljše. Pri tej pričeski so lasje zadaj kratki in spredaj dolgi, brez postopnega prehoda. In prav to daje tej pričeski še bolj moderen videz! To je popoln primer kratke pričeske za okrogel obraz, z nekaj spremembami pa bo lepo pristajala

paz priceska za okroglo obliko obraza

tudi drugim oblikam.Za širše obraze mora frufru biti ostrižen bolj navpično kot na tej pričeski, za daljše obraze pa mora biti bolj raven, da doda obrazu nekoliko več širine. Ta ognjevito-romantični stil boste najlažje ustvarile na redkih ali srednje gostih laseh.

Kako ustvariti to frizuro:

 1. Na mokre lase nanesite peno ali kateri drug izdelek za oblikovanje las.
 2. Lase posušite s pomočjo okrogle krtače.
 3. Lase ob obrazu zravnajte z likalnikom za lase.
 4. Uporabite izdelek za sijaj.

Kot ste lahko videle, so kratke pričeske za okrogle obraz zelo različne, na vas pa je, da izberete tako, ki najbolj ustreza vaši osebnosti in načinu življenja.

Ne bojte se eksperimentiranja, občasno menjajte pričesko ali naredite kakšno variacijo na obstoječo frizuro. Vaš okrogel obraz je odličen za to, seveda pa upoštevajte neka določena pravila.
Torej, ste se že odločile za vaš novi »look«? Ne? Dodatno inspiracijo poiščite v naši galeriji najbolj modernih kratkih pričesk in si oglejte naš izbor trendi frizur za leto 2014. Zakaj pa ne bi odkrile stila, s katerim boste kradle vzdihe in boste postala trendsetterka v vaši družbi?

You might also like