Idealne frizure za vašo obliko obraza

Idealne in zgrešene pričeske za trikoten obraz

Če imate to obliko obraza, vam je gotovo jasno, da ni vedno lahko izbrati pravo frizuro za trikoten obraz. Največkrat je to zaradi tega, ker ne veste, kaj tej obliki obraza pristaja in kaj ne.

Ker so za trikotni obraz značilne močne in široke čeljusti ter dosti ožje čelo, so to te poteze, ki jih morate prikriti na pravi način.

Torej, osnovni cilj pri izbiri pričeske za trikoten obraz je: zožiti obraz v predelu čeljusti in razširita ga v predelu čela.

Zdaj vam bomo pojasnili, kako to naredite na pravi način in videle boste primere dobrih in slabih pričesk za trikoten obraz…

Idealne frizure za trikoten obraz

  • Gotovo vam bodo dobro pristajale vse frizure, ki odpirajo predel okoli čela. To pomeni, da morate pozornost preusmerit s spodnjega na zgornji del obraza, kjer morate poudariti čelo, oči in ličnice.Zaželena je tudi določena višina in volumen na vrhu, ampak z njo ne pretiravajte.

Zaželena je tudi določena višina in volumen na vrhu, ampak z njo ne pretiravajte.

  • Vedno se strizite stopničasto, zlasti če imate valovite lase. Stopnice bodo bolje uravnovesile in zmehčale močno poudarjeno čeljustno linijo na vašem obrazu.
  • Preizkusite tudi stopničasto paž pričesko, z ostrimi konicami, ki se končajo tik nad čeljustno linijo. Frufru stanjšajte in ga počešite na stran.
  • Krajše pričeske so vsekakor boljše kot dolge. Ampak to seveda ne pomeni, da se morate ostriči na kratko. Obstaja tudi precejšen izbor pričesk za dolge lase. Z dolgo in stopničasto pričesko, s prečko na sredini in z lasmi, ki vam nežno padajo prek ramen, boste razgalili vaše čelo in poudarili oči ter ličnice. Taka pričeska bo izpostavila vso lepoti, ki jo ponuja trikotni obraz.
  • Frufru: za krajše pričeske je najboljša izbira dvignjen frufru, za razliko od tistega, ki vam pada na čelo in zastira zgornji del obraza.
  • Za srednje in dolge pričeske poskusite z asimetričnim frufrujem, ki bo izpostavil vaše oči ter ličnice, ne pa širokih čeljusti.

Zgrešene pričeske za trikoten obraz

  • Izogibajte se vseh pričesk, ki segajo do brade in imajo velik volumen, saj vam bodo usmerile pozornost na spodnji, širok del obraza.Najboljši primer slabe pričeske je ravna paž pričeska z dolžine do brade ali še krajša.
  • Frizure s preveč višine na vrhu prav tako niso preveč dobra izbira.
  • Enakomerno dolgi ravni lasje, z ravnim frufrujem tudi ne pristajajo tej obliki obraza. Pravi koti take pričeske nikakor ne ustrezajo širokim čeljustim, saj bo zaradi njih vaš obraz videti kvadraten.
  • Frufru: dolg in gost frufru vam ne bo pristajal, saj bo zakrival čelo in oči ter vam bo skrajšal in razširil obraz.

In da bi vam bilo še bolj jasno, poglejte si primere kratkih, srednjih in dolgih pričesk, ki so dobre ali zgrešene za trikoten obraz:

 

Primer dobre kratke frizure

primer dobre kratke frizure za trikotni obraz za trikotni obraz

To je idealna pričeska za trikoten obraz, saj se lasje nahajajo točno tam, kjer so najbolj potrebni, da na obrazu ustvarijo boljše ravnotežje in proporce. Goste plasti na vrhu in nad ušesi doprinesejo k »okrogli« obliki, medtem ko izostanek frufruja ustvari občutek, da je obraz videti daljši.

Zaradi tega se pozornost preusmeri na zgornji del obraza in ne na široke

Primer slabe kratke frizure

primer slabe kratke frizure za trikotni obraz

Tukaj je najbolj očitno, kaj ne pristaja trikotnemu obrazu. Gost in dolg frufru, ki pada na oči, ustvarja občutek, da je obraz videti krajši in širši. In še huje, zaradi ekstremno kratkih las ob strani nad ušesi, čeljust zgleda še širša kot je v resnici.

Kot je prikazano na sliki, je to popolnoma zgrešena geometrija.

 

Primer dobre srednje dolge frizure

primer dobre srednje frizure za trikotni obraz

Odličen primer dobre srednje dolge frizure za trikoten obraz. Lasje ob strani nežno padajo na obraz in ne na čeljustno linijo. Volumen in višina vrhu uokvirjata obraz na pravi način in ustvarjata krasno celostno obliko pričeske.

 

Primer slabe srednje dolge frizure

primer slabe srednje frizure za trikotni obraz

Preširoko in preveč kvadratno! To je najslabša možna oblika pričeske za trikoten obraz. Lasje ob strani, počesani navzven, samo še dodatno poudarjajo predel čeljusti, ki zaradi tega postane še širši in večji. Gost frufru krajša in širi obraz, hkrati pa meče poudarek na lase ob strani obraza.

Ta oblika pričeske poudarja trikotno obliko obraza, namesto da bi ga uravnovesila in prikrila njegove pomanjkljivosti.

Primer dobre dolge frizure

primer dobre dolge frizure za trikotno obliko obraza

Ta dolga in valovita pričeska je krasen primer, kako se lahko ustvari odlično pričesko za trikoten obraz. Zaradi stopnic in kodrov imajo tej lasje že po naravi nežen in prijeten izgled. Prečka na sredini deli obraz na dva dolga in ozka dela, zaradi odprtega čela pa ustvarja iluzijo ovalnega obraza.

Ta oblika pričeske je dobra izbira tako za ravne kot kodraste lase.

 

 

Pravi primer slabe dolge frizure za trikoten obraz.

primer slabe dolge frizure za trikotno obliko obraza

Trikotni obrazi imajo obliko hruške – najožji so na vrhu čela in najširši v predelu brade. Ta pričeska poudarja prav to obliko, namesto da bi bilo ravno nasprotno. To pomeni, da je treba lase dodajati v zgornjem delu obraza in ne v spodnjem! Ta pričeska je v spodnjem delu izbočena od obraza in privlači dodatno pozornost na predel čeljusti.

Iskreno upamo, da smo vam uspeli pokazati, kako sta oblika in geometrija pomembni za izbor dobre pričeske za trikoten obraz. In videle ste, kako lahko skrijete pomanjkljivosti trikotnega obraza in izkoristite lase, da delajo za vas in vašo lepoto.

Zdaj, ko veste kaj vse je pomembno, poglejte si galerijo kratkih in dolgih frizur, morda dobite kakšno idejo za vašo novo pričesko.

In ne pozabite, za lepo frizuro ni pomemben samo pravi izbor, ampak tudi pravilna osnovna nega las.