Idealne frizure za vašo obliko obraza

Idealne in zgrešene pričeske za srčast obraz

Srčast obraz ima široko čelo in ličnice ter ozko brado. Ko premišljujete o izbiri pričeske za srčast obraz, imejte v mislih sledeče: bistvo je v tem, da s pričesko ustvarite iluzijo ožjega in daljšega zgornjega dela obraza ter širšo in bolj polno brado.

To pomeni, da ne glede na to, kakšno pričesko si boste izbrale, se morate izogniti dodatnemu širjenju čela in ličnic.

Po drugi strani pa se morate potruditi, da dodate volumen okoli spodnjega dela obraza in nihče se ne bo mogel upreti vašemu »srčku«.

Morda se vam to zdi nekoliko zapleteno, ampak brez srbi, gotovo vam bo vse jasno, ko si boste ogledale, katere so prave in katere zgrešene pričeske za srčast obraz…

Idealne frizure za srčast obraz

  • Za to obliko obraza so gotovo idealne vse pričeske, ki segajo do brade.
  • Krasno vam bodo pristajale tudi stopničaste pričeske do ramen (na spodnji sliki si poglejte primere srednje dolgih pričesk), počesane navzven, saj krasno dopolnjujejo praznino, ki nastane zaradi ozke brade.
  • Paž frizura srednje dolžine bo odlično pristajala srčastim obrazom, sploh če ima valovite ali kodraste lase. A nikakor naj ne sega čez linijo brade!
  • Dolge pričeske niso slabe za to obliko obraza, a imejte v mislih, da naj bodo brez frufruja ali pa s frufrujem, ki je počesan na stran. Poskusite dodati malo višine na vrhu pričeske, saj boste tako bolje uravnovesile srčasto obliko obraza in preusmerile pozornost na samo pričesko.Vseeno bodite pozorne na to, da ne boste imele predolgih las.
  • Frufru: ni ravno najboljša rešitev za srčast obraz. A če si ga vseeno želite, naj bo različnih dolžin in ostrižen pod kotom.

Gotovo je najboljša izbira frufru, ki je počesan na stran, saj odmika pozornost od zgornjega dela obraza, ne prekriva čela in posledično ne krajša obraza.

Zgrešene frizure za srčast obraz

  • Kratke pričeske, z gostim in ravnim frufrujem , ki ustvarjajo »trikoten videz« (kot na primeru slabe kratke frizure na spodnji sliki).
  • Izogibajte se tudi kratkim paž pričeskam, ki imajo lase počesane navzven. Take pričeske pritegnejo pozornost k obrazu in poudarijo njegovo obliko, česar pa si ravno ne želite.
  • Prav tako se izogibajte frizur, ki so počesane nazaj ali za ušesa, saj vam bodo samo še dodatno poudarile zgornji (širok) del obraza.
  • Frufru: niti slučajno se ne odločite za raven in gost frufru. Ta vam bo samo še dodatno skrajšal vaš obraz in ga ustvaril širšega, kot je v resnici.

In da bi vam bilo še bolj jasno, poglejte si primere kratkih, srednjih in dolgih pričesk, ki so dobra ali slaba izbira za srčasto obliko obraza:

Primer dobre kratke frizure

primer dobre kratke frizure za srcast obraz

To je krasna kratka pričeska za srčast obraz. Višina na vrhu doda obrazu vso potrebno dolžino in odlično uravnovesi to obliko obraza, ki sicer spada med bolj »kratke« in »široke« oblike obraza. Ker ni frufruja, tudi obraz zgleda daljši.

Zelo enostavna, ampak odlična pričeska za srčast obraz.

Primer slabe kratke frizure

primer slabe kratke frizure za srcasto obliko obraza

Absolutno slab primer kratke pričeske za srčasto obliko obraza. Pri tej pričeski se lasje nahajajo prav tam, kjer se ne bi smeli. Gost in raven frufru ustvarja krajši obraz kot je v resnici. Lasje ob strani dodajajo širino na zgrešena mesta za to obliko obraza.

Ta frizura bo izgledala slabo, ne glede na teksturo vaših las.

Primer dobre srednje dolge frizure

primer dobre srednje dolge frizure za srcasto obliko obraza

Ta krasna pričeska ima vse, kar je potrebno za idealno obliko srčastega obraza. Dolg frufru, ki je počesan na stran, lepo odkriva čelo in poudarja njegovo dolžino. Stopničasto postriženi lasje ob strani in zadaj, ki so počesani navzven, odlično dopolnjujejo praznino, ki nastaja okoli ozke brade.

Odličen izbor pričeske za vse strukture las.

Primer slabe srednje dolge frizure

primer slabe srednje dolge frizure za srcasto obliko obraza

Ta pričeska ustvarja kvadratno obliko, točno tako, ki si jo najmanj zaželite. Poleg tega pa frufru še dodatno poudari »kvadratnost« obraza. Frufruja se je potrebno znebiti, lase na strani pa stopničasto postriči. Več kot očitno je, da enakomerna dolžina las ne pristaja tej obliki obraza.

To je odličen primer slabe srednje dolge pričeske za srčasto obliko obraza.

Primer dobre dolge frizure

primer dobre dolge frizure za srcast obraz

Dolgi lasje, ki padajo preko ramen, imajo vse potrebne atribute za to obliko obraza. Prečka na sredi razdeli frizuro na dve dolgi polovici, ki ustvarjata iluzijo daljšega obraza. Stopnice ob strani uokvirijo predel okoli brade in pod njo, saj so lasje dodani samo tam, kjer so potrebni.

Tudi kodrastim in valovitim lasem bi odgovarjala ta oblika pričeske.

Primer slabe dolge frizure

primer slabe dolge frizure za srcast obraz

Ta valovita pričeska jasno kaže na to, čemur se morate izogibati, če imate srčasto obliko obraza. Gost frufru krajša obraz in ga ustvarja širšega kot je v resnici. Volumen se nahaja na zgrešenih mestih in dodaja nepotrebno širino celotnemu videzu.

Rezultat je kratek, širok, debel in zmečkan videz.

Iskreno upamo, da smo vam uspeli pokazati, kako sta oblika in geometrija pomembni za izbor dobre pričeske za srčasto obliko obraza. In videle ste, kako lahko skrijete pomanjkljivosti srčastega obraza in izkoristite lase, da delajo za vas in vašo lepoto.

Zdaj, ko veste kaj vse je pomembno, poglejte si galerijo kratkih in dolgih frizur, morda dobite kakšno idejo za vašo novo pričesko.

In ne pozabite, za lepo frizuro ni pomemben samo pravi izbor, ampak tudi pravilna osnovna nega las.