Idealne frizure za vašo obliko obraza

Heading

Podolgovat obraz? Oddahnite si, saj obstaja nešteto frizur za podolgovat obraz in gotovo vam ne bo zmanjkalo možnosti izbire za dobro pričesko.

Da ne bi zgrešile z izbiro pričeske, morate poskrbeti za nekaj osnovnih pravil, ki pa imajo samo en cilj: da bi vaš obraz naredila krajši in širši ter tako ustvarila vtis popolne ovalne oblike.

Da bi ta pravila lahko uspešno uporabile, vam bomo pokazali najboljše načine, kako »skrajšati« in »razširiti« obraz ter katere pričesko so idealne za podolgovat obraz in katere spadajo v skupino »niti pod razno«.

Idealne pričeske za podolgovat obraz

 • Idealne pričeske so tiste, ki segajo do brade in ramen, z volumnom in širino, predvsem v predelu vrata. Taka pričeska bo obraz vizualno razširila.
 • Zaradi tega so valovite in kodraste pričeske, srednje dolgi in dolgi lasje zelo dober izbor. Odlični so za »omehčanje« dolgih linij, ki so značilne za podolgovat obraz.
 • Poizkusite tudi kratke ali srednje dolge pričeske, z daljšimi pramenčki na vrhu frizure, kot je recimo stopničasta paž pričeska, a nikar volumensko ne dvigujte las.
 • Če vam je za urejanje pričeske pomemben čas, so pametna odločitev kratke, neformalne in razmršene pričeske, s frufrujem, ki se konča tik nad obrvmi.
 • Frufru: pričeske s frufrujem vam bodo skrajšale obraz in mu dodale širino tam, kjer je najbolj potrebna – v predelu ličnic. Odlična odločitev je raven frufru, ki s strani pada na obraz.
 • Poskusite tudi z gostim frufrujem, ki se dotika obrvi. Bistvo je, da visoko čelo prekrijete s frufrujem in presenečene boste, koliko bolj vas bo to naredilo ženstvene.
 • Majhen nasvet glede barvanja: poskusite s temnejšimi odtenki po vrhu glave in svetlejšimi ob strani. S tem boste ustvarile videz krajšega obraza.

Napačne pričeske za podolgovate obraze

 • Vse pričeske, ki grejo v višine. Te vam bodo še dodatno podaljšale obraz.
 • Pričeske brez frufruja bodo imele podoben učinek.
 • Še slabše frizure za podolgovat obraz so take, ki so »zredčene« in ravne ter segajo do brade.Pričeske, ki nimajo volumna in niso polne ob strani, vam bodo še dodatno zožile in podaljšale obraz.
 • V zgrešen izbor spadajo tudi pričeske, ki imajo prečko na sredini. S to boste namreč pridobili dve optično še daljši polovici.

A da bi vam bilo bolj jasno o čem govorimo, poglejte si primere kratkih, srednje dolgih in dolgih pričesk, ki si lahko dobra ali slaba izbira za podolgovato obliko obraza.

primer dobre kratke frizure za podolgovato obliko obraza

Primer dobre kratke pričeske

Odličen primer, ki kaže na to, kakšno kratko pričesko bi morali imeti ljudje, ki imajo podolgovat obraz. Dolgi in resasti lasje na vrhu, s primernim volumnom in frufrujem, ki pada do polovice obraza. Vse to ustvarja vtis krajšega obraza in zato deluje bolj uravnoteženo.

Ta oblika pričeske je primerna za različne strukture las.

primer slabe kratke frizure za podolgovato obliko obraza

Primer slabe kratke pričeske

Najhujše, kar lahko naredite podolgovatemu obrazu je to, da ga še podaljšate. In prav to naredi ta frizura.

Dvigovanje las na vrhu glave je nekaj, čemur se morate enostavno izogniti.

 

primer dobre pričeske za podolgovato obliko obraza - srednje dolga pričeska

Primer dobre pričeske za srednjo dolžino las.

Zelo lep primer dobre pričeske za srednjo dolžino las in podolgovat obraz. Frufru ustvari vtis, da obraz zgleda krajši, medtem ko stopničasto postriženi lasje, obrnjeni navzven, obrazu dodajajo prepotrebno širino.

Dobra izbira za valovite in kodraste lase, tudi v krajših različicah, če želite.

primer slabe pričeske za podolgovato obliko obraza - srednje dolgi lasje

Primer slabe pričeske za srednjo dolžino las

Ni težko ugotoviti, da ta pričeska ni v redu. Prečka na sredini ustvarja vtis še daljšega obraza kot je v resnici in pomanjkanje volumna na strani ji ustvarja dodatno dolžino. Pomanjkanje frufruja gotovo ne pomaga situaciji.

To je šolski primer zgrešene pričeske za podolgovato obliko obraza.

primer dobre pričeske za podolgovato obliko obraza - dolgi lasje

Primer dobre pričeske za dolge lase

To je krasna valovita pričeska, z odličnim volumnom, ki lepo pristaja podolgovatemu obrazu. Frufru pomaga, da se skrajša dolžina obraza, medtem ko stopničasto postriženi lasje dodajajo polnost in ustvarjajo prepotrebno širino obraza.

Ta oblika pričeske za podolgovat obraz je primerna tako za ravne kot kodraste lase.

primer slabe pričeske za podolgovatato obliko obraza - dolgi lasje

Primer slabe pričeske za dolge lase

Ta frizura ima vse, česar ne bi smele imeti pričeske za podolgovate obraze. Ker je pričeska razdeljena točno na sredini, se obraz razdeli na dva dolga dela, s čimer deluje še daljši, kot je v resnici. Enakomerno dolgi ravni lasje brez frufruja bodo ustvarili popolnoma enak učinek.

Tipičen primer slabe pričeske za dolge lase za podolgovat obraz.

Iskreno upamo, da smo vam uspeli pokazati, kako je oblika in geometrija pomembna za izbiro dobre pričeske za oglato obliko obraza. Videle ste, kako lahko enostavno prelisičite oglato obliko in prisilite vaše lase,  da delajo za vas in vašo lepoto.

Zdaj, ko veste kaj je pomembno, poglejte si galerijo pričesk za kratke in dolge lase, morda dobite idejo za vašo novo frizuro.

In ne pozabite, za lepo frizuro ni dovolj samo prava izbira oblika, temveč tudi pravilna nega las.