Idealne frizure za vašo obliko obraza

Idealne in zgrešene pričeske za ovalen obraz

Je vaš obraz ovalne oblike? Bodite srečne. Največ pričesk je namreč ustvarjenih prav za ovalen obraz. Zato so čisto vse pričeske dobra izbira za to uravnoteženo obliko obraza.

Izbirajte vašo frizure glede na tip in strukturo las, saj imate neverjetno dosti možnosti da odkrijete, katera pričeska bo najbolje poudarila vaš obraz.

Izkoristite številne in raznolike pričeske za ovalen obraz in jih čim bolj pogosto menjujte. Nikakor se ne »usidrajte« v eno obliko pričeske, ki vam dobro pristaja, saj bi mnogi »ubijali« za to, s čimer je mati narava obdarila vas.

Čeprav vam pristajajo skoraj vse frizure, so nekatere vseeno boljše od drugih in določene stvari je vseeno potrebno upoštevati. Spodaj si preberite, kaj vam mi priporočamo…

Idealne pričeske za ovalen obraz

  • Kratke, srednje, dolge, stopničaste, paž. Vse to so dobre frizure za ovalen obraz. Pri izbiri morate razmisliti samo o tem, kater del obraza želite izpostaviti.

Recimo, kratka frizura, rahlo zaokrožena ob čeljustih, bo izpostavila vaše ličnice.

Dolgi lasje? Počešite si jih za ušesa, spodnji del las pa pustite tako, da vam padajo preko ramen in prsnega koša. To je odlična frizura, če želite poudariti vaše oči ali nasmeh.

Srednje dolgi in valoviti lasje, ki vam sproščeno padajo preko ramen in so istočasno počesani stran od obraza, so odlična izbira, s katero boste pokazale popolno obliko vašega obraza in njegov popoln sijaj.

Če pa določenih delov obraza ne želite izpostavljati, izberite nekoliko bolj »zaprte možnosti« pričesk.

  • Ne veste kaj ustvariti za svečano priložnost? Naredite si klasično figo, krasno vam bo pristajala!
  • Frufru: svobodno eksperimentirajte s frufrujem, saj je za to ustvarjen! A nikakor ne pretiravajte, da ne bi popolnoma nepotrebno uničile ovalne oblike obraza.
  • Majhen nasvet glede barvanja: temnejši prameni ob obrazu bodo še bolj poudarili njegovo ovalno obliko.

Zgrešene pričeske za ovalen obraz

Vzemite v premislek to, da je ovalna oblika obraza popolna in da je zelo malo zgrešenih pričesk za ovalno obliko obraza. Upoštevajte naslednje nasvete in nikoli ne boste imele problemov.

  • Izogibajte se vseh frizur, ki vam padajo na obraz in oči ter pričeske, ki prekrivajo vašo super obliko ovalnega obraza.
  • Bodite previdne pri pričeskah s frufrujem, saj lahko obrazu dodajo nepotrebno širino, s čimer se bo pokvarila njegova popolna uravnoteženost. To še posebej velja za dolg in raven frufru.
  • Načeloma velja, da se izogibajte vseh frizur, ki obrazu dodajajo bodisi širino bodisi višino. Ovalnemu obrazu ni potrebno ničesar dodajati ali odvzemati, saj je enostavno popoln.

A da bi vam bilo še bolj jasno, poglejte si primere kratkih, srednjih in dolgih pričesk, ki so dobra ali slaba izbira za ovalen obraz:

Primer dobre kratke frizure

primer dobre kratke frizure za ovalen obraz

Ta pričeska ima določeno višino na vrhu, z redkejšim frufrujem, ki pritegne pozornost na predel okoli oči. To je dobra pričeska za ovalen obraz, saj ne vpliva niti na dolžino niti na širino obraza.

Ta oblika kratke pričeske bi vam lepo pristajala tudi brez frufruja.

Primer slabe kratke frizure

primer slabe kratke frizure za ovalen obraz

Ta pričeska prekriva obraz in je več kot očitno zgrešena, saj ustvarja iluzijo kvadratnega obraza.

Opazujte, kako se je izgubila krasna oblika ovalnega obraza, saj frufru pada do linije oči in kako lasje, ki »dušijo« obraz, poudarjajo oglatost obraza.

Primer dobre srednje dolge frizure

primer dobre srednje frizure za ovalen obraz

Ta paž pričeska do brade, s frufrujem na strani, je odličen primer srednje dolge pričeske za ovalen obraz.

Čeprav je sama pričeska okrogle oblike, predel okoli brade odlično uravnovesi obraz in mu vrača proporce. Še ena izmed neštetih prednosti ovalnega obraza!

Primer slabe srednje dolge frizure

primer slabe srednje frizure za ovalen obraz

Ta pričeska ima preveč las, ki prekrivajo in dušijo to idealno obliko obraza, medtem ko se po drugi strani nakazuje kvadratna oblika obraza, ki jo ustvarja ta pričeska.

Frizura mora obraz izpopolnjevati (da sledi zelenemu okvirju okoli slike) ne pa prekrivati.

Primer dobre dolge frizure

primer dobre dolge frizure za ovalen obraz

Ta enostavno, rahlo valovita pričeska do ramen, počesana na stran in brez frufruja, je odličen izbira dolge pričeske za ovalen obraz.

Ta pričeska poudari ovalno obliko, najbolj zaradi tega, ker nima frufruja. Če vseeno želite frufru, nekoliko zmanjšajte volumen ob strani in ga dodajte na vrhu.

Primer slabe dolge frizure

primer slabe dolge frizure za ovalen obraz

Ta pričeska je OK a le v primeru, da vam je pomembno samo to, da ste moderne. Ta pričeska sicer ne pripomore ravno veliko k ovalni obliki vašega obraza. Dolg frufru samo zmanjša celotno dolžino obraza in ga ustvarja krajšega kot je v resnici.

To gotovo ni najboljši primer dolge pričeske za ovalen obraz.

 

Zapomnite si, da lahko eksperimentirate kolikor želite, a imejte v mislih nekaj zelo pomembnega: odmaknite lase stran od obraza in dovolite drugim, da uživajo v vaši naravni lepoti.

Torej, idealen nasvet okoli izbora pričeske za ovalen obraz bi se moral glasiti:

Poskusite vse, uživajte v vsem!

Iskreno upamo, da smo vam uspeli pokazati, kako sta oblika in geometrija pomembni za izbor dobre pričeske za ovalen obraz. In videle ste, kako lahko izkoristite številne prednosti ovalnega obraza ter izkoristite lase, da delajo za vas in vašo lepoto.

Zdaj, ko veste kaj vse je pomembno, poglejte si galerijo dolgih in kratkih pričesk, morda dobite kakšno idejo za vašo novo pričesko.

In ne pozabite, za lepo frizuro ni pomemben samo pravi izbor, ampak tudi pravilna osnovna nega las.