Idealne frizure za vašo obliko obraza

Idealne in zgrešene pričeske za okrogel obraz

Okrogel obraz daje vtis naravne lepote, zdravja in mladostne energije. Za okrogel obraz obstaja nešteto različnih pričesk, čeprav nekateri menijo, da je izbor zelo majhen.

Karkoli boste naredile s pričesko, si morate zapomniti eno preprosto, a zlato pravilo: okroglemu obrazu je potrebno dodati dolžino in zmanjšati širino. Če boste imele to v mislih, ne boste zgrešile.

Da boste to pravilo lahko uspešno uporabljale, vam bomo pokazali kako lahko najlažje in najbolje podaljšate in zožite obraz ter katere frizure so primerne za okrogle obraze in katere spadajo v skupino »niti pod razno«.

Idealne frizure (pričeske) za obraze

 • Stopničaste pričeske z bogatim volumnom na vrhu glave in minimalnim na strani. Take pričeske bodo ustvarile vtis ožjega obraza in so odličen način, da ga podaljšate, sploh če je vaš obraz bolj »kratek«.
 • Dolge, valovite pričeske in pričeske, ki segajo tik pod brado in ob licih. Bodite pozorne na del okoli ličnic in lic, saj je to mesto idealno za ustvarjanje vtisa ozkosti.
 • Poskusite s stopničasto bob frizuro ali pa z asimetričnim pažem, ki je zadaj dvignjen in se spušča do brade.
 • Frufru: najboljše možnosti vam ponujajo pričeske brez frufruja ali pa dolg frufru, ki ga lahko počešete na stran, saj vam bo podaljšal obraz. Kratek frufru sicer pride v poštev, ampak samo s kratkimi pričeskami in če je nekoliko dvignjen (kot na spodnjem primeru).
 • Majhen nasvet glede barvanja: poskusite s temnimi odtenki na strani in svetlimi prameni na vrhu. Ustvarile boste vtis večje dolžine obraza.

Zgrešene frizure (pričeske) za okrogel obraz

 • Pričeske, ki dodajajo volumen na strani, kot je recimo paž z dolžino do brade ali pa srednje dolge frizure, z lasmi obrnjenimi navzven (kot je na spodnjem primeru). Take pričeske bodo ustvarile vtis, da je vaš obraz širši in zato se jim je potrebno izogniti za vsako ceno. To velja zlasti za kratke pričeske.
 • Frizure, ki segajo do brade in imajo izraženo okroglo linijo, ki dodaja širino ter povečuje zaobljenost obraza.
 • Frizure, ki so polne v predelu ušes, saj je obraz najširši prav v predelu lic in ušes, zato boste izpadle še širše kot ste v resnici.
 • Izogibajte se kratkemu in ravnemu frufruju, saj vam bo ta samo še dodatno razširil in poudaril okrogel obraz.
 • Izogibajte se ekstremno dolgim in ekstremno kratkim frizuram.
 • Frizure, pri katerih so lasje na katerikoli način počesani nazaj. Če povemo drugače: izogibajte se spenjanju las v čop, razen ko ste doma.
 • Pričeske z enakomerno dolžino las. Stopničasto striženje je veliko boljša izbira pri kratkih in dolgih pričeskah.

A da bi vam bilo bolj jasno o čem govorimo, poglejte si primere kratkih, srednje dolgih in dolgih pričesk, ki si dobra ali slaba izbira za okroglo obliko obraza.

primer dobre priceske za okrogel obrazPrimer dobre kratke pričeske

Ta pričeska dodaja višino in ustvarja vtis, da obraz deluje daljši kot je v resnici. Ljudje, ki imajo okrogel obraz, mu morajo dodajati višino in ne širino, kar je točno to, kar dela ta frizura.

To je pravi primer idealne kratke pričeske za okrogel obraz.

Oglejte si našo izbiro 10 pričesk za okrogel obraz.
primer slabe kratke priceske za okrogel obraz

Primer slabe kratke pričeske

Ni težko opaziti, da ta pričeska naredi obraz še širši in bolj okrogel. Frufru krajša obraz, lasje, obrnjeni navzven, pa dodatno širijo obraz.

To je odličen primer kratke frizure, ki se jo morate izogibati.

 

Primer dobre srednje dolge priceske

Primer dobre srednje dolge pričeske

Ta pričeska ustvarja vtis ovalnega obraza (kar je tudi cilj). Lasje ob strani so počesani za ušesa in to krasno pripomore k zožitvi obraza. Ker ni frufruja, je čelo odkrito in obraz dobiva prepotrebno dolžino.

S prečko na sredini, ta oblika pričeske veliko pripomore k enakomernosti obraza in ga še dodatno podaljšuje.

 

Primer slabe srednje dolge priceske za okrogel obraz

Primer slabe srednje dolge pričeske

Na tem primeru se jasno vidi, kako lahko dodajanje širine namesto dolžine, vodi v katastrofo. Kratek in raven frufru krajša obraz, lasje, ki so ob bradi obrnjeni navzven, pa še bolj kažejo na širino in okroglost obraza.

V bistvu zelo lepa, a popolnoma zgrešena pričeska za okrogel obraz.

 

Primer dobre pričeske za dolge lase

To je idealen primer dolge in stopničasto ostrižene pričeske za okrogel obraz. Osrednji del lepo razdeli obraz na dva enako dolga dela in ker ni frufruja, tudi obraz ni dodatno optično skrajšan.

Dejansko bi bili ravni lasje še boljša izbira, a na tem primeru se lepo vidi, kako se ob izbiri pričeske vse vrti okoli oblike.

 

Primer slabe priceske za dolge lasePrimer slabe priceske za dolge lase

Na tem primeru se najboljše vidi, kako okrogel obraz in okrogla pričeska nikakor ne gresta skupaj. Čeprav je veliko volumna na glavi dobra stvar, ta pričeska dodaja širino ob strani in ustvarja še večji in bolj okrogel obraz. Frufru ni slab, ampak zakriva preveč obraza.

To je še en obupen izbor pričeske za okrogel obraz.

 

[nbox type=success]Iskreno upamo, da smo uspeli vam dokazati, kako je oblika in geometrija pomembna za izbiro dobre pričeske za diamantno obliko obraza. Videle ste, kako lahko enostavno prelisičite okrogel obraz in prisilite vaše lase,  da delajo za vas in vašo lepoto.[/nbox]

Zdaj, ko veste kaj je pomembno, poglejte si galerijo pričesk za kratke in dolge lase, morda dobite idejo za vašo novo frizuro.

In ne pozabite, za lepo frizuro ni dovolj samo prava izbira in oblika, temveč tudi pravilna nega las.