Idealne frizure za vašo obliko obraza

Idealne in zgrešene pričeske za oglat obraz

Izbor pričesk za oglat obraz je zelo raznolik in presenetljivo seksi. Glede na to, da je glavna značilnost te oblike obraza široko čelo in kvadratna lica, je glavni namen pričeske za oglati obraz ta, da se nekoliko »omehčajo« izrazite čeljustne linije in »pravi koti«, ki so glavna značilnost tega obraza.

Če se vam to sedaj zdi preveč zahtevno vam obljubljamo, da boste po koncu branja tega članka spremenile mišljenje.

In potem boste vedno popolnoma prepričane, če vam bo neka pričeska pristajala ali ne.

Poglejmo si, katere so dobre in katere slabe pričeske za oglat obraz in čemu morate posvetiti posebno pozornost.

Idealne pričeske za oglat obraz

 • To so gotovo vse stopničasto ostrižene frizure, ki vam bodo uravnale oglato obliko obraza in ustvarile iluzijo popolnega ovalnega obraza. Stopničasta bob pričeska je samo ena od teh frizur, ampak samo v primeru, ko se konča tik nad ali pod čeljustmi.
 • Vašemu oglatemu obrazu bodo sijajno pristajala vse »okrogle« pričeske (več na spodnjih primerih), še posebej če imate kratke lase ali lase srednje dolžine.To velja tako za ravne, valovite in kodraste lase.
 • Oglat obraz je narejen tako, da se z njim igrate in mu spremenite obliko. Valovi, kodri, nesimetrično postrižene konice in frufru so za to idealni. In to je lahko zelo zabavno…
 • Poskusite kombinacijo lahkotnega frufruja, ki svobodno in neenakomerno pada na čelo. Rezultat bo edinstveni seksi videz, ki bo odvračal pozornost od oglatih linij obraza.
 • Pustite domišljiji prosto pot, ampak seveda bodite pozorne na to, da dosežete osnovni namen (splošni namen frizure mora biti ta, da dosežete ovalno obliko obraza).
 • Nekaj volumna in višine bo vsekakor vam v korist.
 • Frufru: Odlična izbira je frufru, počesan na stran, saj bo diagonalna pozicija »motila« oglato obliko obraza.Vsekakor bodite pozorne na to, da stanjšate frufru, sploh če imate goste lase.
 • Majhen nasvet glede barvanja: svetli prameni okoli obraza bodo »zmehčali« oglate linije.

Zgrešene pričeske za oglat obraz

 • Izogibajte se pričeskam, zlasti kratkim, ki imajo enako dolžino las.
 • Poslovite se tudi od ravnih paž pričesk, predvsem od tistih, ki segajo do brade ali pa so še krajše in imajo gost ter raven frufru. S tako obliko boste samo še bolj poudarile široko brado in oglate linije obraza.
 • Pričeske s prečko na sredini in ravnim frufrujem prav tako niso dobra izbira.
 • Frufru: Niti pod razno se ne odločite za gost in raven frufru, saj si boste z njim samo skrajšale in razširile obraz, s čimer ga boste naredile še bolj oglatega.

Da bi vam bilo bolj razumljivo, poglejte si primere kratkih, srednje dolgih in dolgih pričesk, ki so bolj ali manj primerne za oglat obraz.

Primer dobre kratke pričeske za oglat obraz

Primer dobre kratke pričeske

Ta resasta paž frizura je idealna izbira za oglat obraz. Lasje na strani zmehčajo linije okoli čeljusti, frufru, ki pada na stran, pa »razbija« oglato obliko obraza. Celotna pričeska ustvarja »okroglo« obliko, ki na pravi način zaokrožuje oglat obraz.

S tako pričesko gotovo ne morete zgrešiti.

 

Primer slabe kratke pričeske za oglat obraz

Primer slabe kratke pričeske

Ta kratka pričeske najbolje kaže, čemu se morate izogibati, če imate oglato obliko obraza. Kot prvo, že sama gornja oblika pričeske je oglate oblike. Poleg tega pa so lasje ob strani preveč na kratko pristriženi, s čimer je oglata oblika obraza, ki izhaja iz čeljustnih linij, še toliko bolj poudarjena.

Več kot očitno je, da je taka pričeska slaba izbira za oglato obliko obraza.

 

Primer dobre srednje pričeske za oglat obraz

Primer dobre srednje pričeske

Ta pričeska ima vse potrebne sestavine, ki so potrebne za to obliko obraza. Stopničasto postriženi lasje krasno padajo ob čeljustnih linijah in zakrivajo oglate poteze. Prečka na strani in frufru, ki je počesan na stran, popolnoma izkrivljajo oglato obliko in ustvarjajo vtis ovalne oblike.

Če boste nekoliko prilagodile dolžino las, bodo ne glede na strukturo vaših las dobro bodo izpadle vse različice te frizure.

 

Primer slabe pričeske srednje dolgih las

Primer slabe pričeske srednje dolgih las

Mislimo, da slika pove vse. GROZA! Ta oblika pričeske za oglat obraz ustvari tak vtis, da obraz sedaj dejansko izpade kot kvadrat. Dolg in raven frufru krajša obraz, medtem ko ravno ostriženi lasje do brade usmerjajo pozornost na čeljustno linijo, česar pa nikakor ne želite.

Gotovo vam je popolnoma jasno, čemu se morate izogibati.

 

Primer dobre pričeske za dolge lase

Primer dobre pričeske za dolge lase

Ta dolga in valovita pričeska, s frufrujem počesanim na stran, odlično pristaja oglatim obrazom. Za to so najbolj zaslužni valoviti lasje, ki so na videz mehkejši od ravnih las. Frufru pa vizualno ustvari bolj okroglo obliko obraza.

Dolgi prameni nežno uokvirjajo celoten obraz in so odlična izbira, tako za valovite kot ravne in kodraste lase.

 

Primer slabe pričeske za dolge lase

Primer slabe pričeske za dolge lase

Več kot očitno je, da je ta pričeska zelo slaba izbira za oglat obraz. Že samo gost in raven frufru ni dobra izbira za oglat obraz, svoje pa še dodajo ravni lasje enakomerne dolžine in rezultat je… Taka pričeska mora imeti na enem delu stopnice, sploh okoli obraza, frufru pa mora biti stanjšan in počesan na stran.

Pravi primer obupne pričeske za dolge lase in oglato obliko obraza.

Iskreno upamo, da smo vam uspeli pokazati, kako je oblika in geometrija pomembna za izbiro dobre pričeske za oglato obliko obraza. Videle ste, kako lahko enostavno prelisičite oglato obliko in prisilite vaše lase,  da delajo za vas in vašo lepoto.

Zdaj, ko veste kaj je pomembno, poglejte si galerijo pričesk za kratke in dolge lase, morda dobite idejo za vašo novo frizuro.

In ne pozabite, za lepo frizuro ni dovolj samo prava izbira oblika, temveč tudi pravilna nega las.