Idealne frizure za vašo obliko obraza

Idealne in zgrešene pričeske za diamantno obliko obraza

Pravilen ali zgrešen izbor pričeske za diamantno obliko obraza je tista razlika, ki vas loči od tega ali izgledate in se počutite sijajno ter ste polne samozavesti oziramo ste nesigurne same vase.

Diamantna oblika obraza spada med daljše oblike obrazov, saj ima zelo ozko brado in čelo, najširši pa je v predelu ličnic.

Skladno s tem ter z namenom izbire vaše idealne pričeske za diamantno obliko obraza, morate upoštevati sledeče: potrebno je uravnati ozko brado, pomanjšati širino ličnic in skrajšati splošno dolžino obraza.

Zdaj boste videle, kako lahko to naredite na pravi način, a da ne bomo o tem samo govorili, smo vam pripravili tudi primere dobrih in slabih pričesk za diamanten obraz, za vse dolžine las…

Idealne pričeske za diamantno obliko obraza

  • Pričeske, ki dodajo širino spodnjemu delu brade. Najboljši primer je klasična bob frizura, ki sega do brade.
  • Odlična izbira je tudi pričeska, ki ima konice las »zavihane« stran od obraza, saj se na ta način pozornost preusmeri stran od samega obraza. Ta pričeska je najboljša takrat, ko imate lase dolge do ramen, a ni slaba izbira niti za ostale dolžine. Tak videz boste najlažje dosegle z likalnikom za lase.
  • Lase si počešite za ušesa, saj je to odličen način, da vsem pokažete krasno strukturo vaših ličnic.
  • Frufru: frufru je odličen dodatek za diamantno obliko obraza, saj pomembno doprinese k vizualnemu skrajšanju dolžine obraza.

Morda je najboljša izbira raven frufru, ampak brez skrbi preizkusite različne možnosti, saj je diamantna oblika obraza odlična za eksperimentiranje s frurujem.

Slabe pričeske za diamantno obliko obraza

  • Izogibajte se kratkim frizuram, ki so visoko dvignjene, sploh če so brez frufruja.
  • Izogibajte se tudi pričeskam, ki so v predelu vrata in brade brez las. Tam morate imeti lase, da se optično uravna ozka brada.
  • Frizure s prečko na sredini bodo ustvarile videz še daljšega obraza kot je v resnici, zato se temu izogibajte. Veliko boljša izbira je prečka na strani.
  • Pričeske, ki so na strani ostrižene zelo na kratko, bodo samo še dodatno poudarile diamantno obliko obraza. Cilj pa je ravno nasproten, da se ta diamantna oblika ublaži in se jo približa ovalni obliki obraza.
  • Frufru: vse pričeske brez frufruja bodo dodatno podaljšale vaš obraz in niso dobra izbira za diamantno obliko obraza.

A da bi vam bilo bolj jasno o čem govorimo, si poglejte primere kratkih, srednje dolgih in dolgih pričesk, ki si dobra ali slaba izbira za diamantno obliko obraza.

Primer dobre kratke priceske za diamantno obliko obraza
Primer dobre kratke frizure

To je odličen primer dobre krake pričeske za diamantno obliko obraza. Frufru pomaga skrajšati dolžino obraza, kar je za to obliko bistvenega pomena. Prečka na strani ustvari vtis, da je zgornji del obraza širši, kar je tudi zaželeno.

Različne variacije te frizure odgovarjajo različnim strukturam las.

Primer slabe kratke frizure za diamantno obliko obraza

Primer slabe kratke frizure

To je gotovo zelo zgrešena kratka pričeska za diamantno obliko obraza. Volumen na zgornjem delu pričeske (še posebej ta dvignjeni del na sredini frizure) samo še dodatno poudari diamantno obliko, zelo kratek frufru pa ustvari vtis, da obraz deluje še daljši. Ta oblika obraza potrebuje širino in ne dolžino.

Ta pričeska gotovo kaže na vse to, čemur se morate izogibati.

Primer dobre frizure srednjih dolzin za dimanatni obraz

Primer dobre pričeske za srednje dolžine las

To je zelo lepa (in pravilna) pričeska za diamanten obraz, ker ima lase na vseh mestih, kjer so potrebni. Frufru pomaga pri tem, da predel okoli brade zgleda krajši, medtem ko lasje do ramen z njihovo oglato obliko dodajajo širino in ne dolžine.

Taka pričeska vam bo odlično pristajala , sploh če je stopničasto postrižena.

primer slabe frizure srednje dolzine las za diamantno obliko obraza

Primer slabe pričeske srednje za dolžine las

Ta pričeska odlično kaže na to, čemu se morate izogibati, če imate diamantno obliko obraza. Dolgi prameni samo podaljšujejo že tako dolgo obliko obraza, medtem ko pričeska brez frufruja ustvarja vtis še daljšega obraza.

Gotovo zelo slaba izbira za lase srednje dolžine in diamantno obliko obraza.

primer dobre priceske za dolge lase

Primer dobre pričeske za dolge lase

No tako, ta frizura zelo lepo izgleda. Frufru samoumevno skrajša dolžino obraza, stopničasto postriženi lasje na strani nežno padajo preko ramen in preusmerjajo pozornost stran od dolgih potez obraza. Ta oblika pričeske je idealna, če imate valovite ali kodraste lase.

Več kot očitno je ta pričeska dober primer lepe in pravilne oblike frizure za diamantno obliko obraza.

slaba priceska za dolge lase - diamantna oblika obraza

Primer slabe pričeske za dolge lase

Prav ta pričeska kaže na to, koliko je potrebno upoštevati obliko obraza za izbor prave pričeske. Prečka na sredini deli obraz na dve zelo dolgi polovici, medtem ko pomanjkanje frufruja ustvarja vtis, da je obraz še daljši kot je v resnici.

Gotovo tudi same vidite, da je to slaba izbira pričeske za diamantno obliko obraza.

Iskreno upamo, da smo vam uspeli pokazati, kako je oblika in geometrija pomembna za izbiro dobre pričeske za diamantno obliko obraza. Videle ste, kako lahko enostavno prelisičite diamantno obliko in prisilite vaše lase, da delajo za vas in vašo lepoto.

Zdaj, ko veste kaj je pomembno, poglejte si galerijo pričesk za kratke in dolge lase, morda dobite idejo za vašo novo frizuro.

In ne pozabite, za lepo frizuro ni dovolj samo prava izbira oblika, temveč tudi pravilna nega las.