Idealne frizure za vašo obliko obraza

Idealna frizura

Odločitev o dolžini las in frizuri ni tako preprosta. Vprašati se morate ali bi imeli kratke lase, ki potrebujejo malo manj nege in oblikovanja, srednje dolge lase, ki so že malce večji zalogaj za nego in urejanje, ali pa dolge lase, ki so včasih malce težje obvladljivi, a so vseeno čudoviti. Ob vsem tem morate tudi upoštevati ali vam določena frizura ustreza glede na vašo obliko obraza, vaš stil oblačenja in vašo službo. Vsak stil ni primeren za vsak poklic.

Odločanje o popolni barvi las bomo pustili za drugo priložnost. Naj samo rečemo na tej točki, da pri izbiri barve ne morete zgrešiti, če izberete barvo, ki je za dva do tri odtenke temnejša ali svetlejša od vaše naravne barve.

Raznovrstni stili srednje dolgih las

Predpostavimo, da ste se pri zadnjem obisku frizerja odločili za srednje dolgo pričesko, kjer lahko lase še vedno nosite spuščene, delno spete in odmaknjene z obraza ali popolnoma spete v čop. Tip frizure si boste izbrali glede na samo vrsto priložnosti, torej ali gre za služben videz, športno elegantno popoldne s prijateljicami ali bolj formalen večeren videz.

Okusno postriženi srednje dolgi lasje so lahko preprosto spuščeni in ne potrebujejo dodatnega urejanja, ne glede na vrsto dogodka, ki se ga boste udeležili. Spuščene lase si pred odhodom preprosto skrtačite in popestrite s kakšnim modnim dodatkom.

Pri delno speti frizuri lase preprosto umaknete od obraza in jih spnete za ušesi ali na zadnji strani glave. Za lepši efekt lahko pramena spletete v kitke ali pa preprosto vzamete dva pramena (po vsakega iz ene strani glave), ju zvijete v »svaljek« ter spnete z elastiko ali lasno sponko.

S popolnoma spetimi lasmi se lahko dodobra poigrate. Od navadnega čopa, trdne navadne francoske fige, stranske fige, francoske kite v figi, kite ribja kost, do dvojne francoske kite, ki jo imenujemo tudi boksarska kita. Vse vrste kit so kot nalašč za tisti dan, ko se vam resnično mudi v službo, ker ste prespale budilko ali pa na kavico s kolegico in si res ne utegnete umiti glave. Idealno je, da si kito spletete vsaj en dan ali bolje celo dva dni po pranju glave, saj bodo tako lasje bolj obteženi in bodo lepše stali v kiti.

Športna, a vseeno elegantna frizura

Različno spletene, polne in razkuštrane kite so obnorele ne samo zvezdnice, temveč tudi vse nas ostale. Lasje speti v kito so vsestranski, saj greste s takšno frizuro lahko kamorkoli, od službe do fitnesa. O kiti ribja kost smo prejšnji teden že pisali. Ribja kost vam omogoča dovolj svobode, da izstopate podnevi v službi ali pa zasijete zvečer na glamurozni prireditvi. Kita zdrži dlje časa, tako, da vam ni treba skrbeti, da bi se sredi dneva razpletla. Za dokaz, kako preprosto je ustvariti to čudovito frizuro, smo za vas pripravili še posnetek.

You might also like