Idealne frizure za vašo obliko obraza

Grška krona osvaja svet pričesk

Kakšno pričesko izbrati za poletje? Po navadi so poletja za dolgolaske  prava nočna mora. Vročina, vlaga, gneča in plesanje dolgo v noč vodijo v kepe zavozlanih las, ki jih je zjutraj nemogoče razčesati. Zaradi tega je najboljša rešitev, da se lase spne. Čeprav se spuščeni lasje zdijo privlačnejša izbira, se po nekaj urah na vročem soncu lahko spremenijo v neprivlačne štrene. Spete pričeske so za poletje najbolj primerne.

Lase tako lahko spnemo  v kito, ribjo kost ali visok čop – možnosti so neskončne.

Nepopisno bogata dediščina Grčije in njena živa kultura sta že dolga stoletja vir navdiha in občudovanja. Z grškim stilom lahko pričaramo pristno, domače in toplo vzdušje.

Grški stil je torej  po svojem bistvu preprost in skromen, topel, sproščen in prijeten za oko. Oprema je minimalistična, izbrana in dopolnjena z dekorjem, zaradi katerega je vzdušje v domu še bolj prijetno in domačno. In ta grški slog oziroma stil se kaže na vseh področij, tudi v modi. Grški stil oblačenja, grški stil ličenja, grški stil pričeske …

Ja, prav ste slišali. GRŠKI STIL PRIČESKE! Tudi za zelo dolge lase!

Poznamo namreč ogromno vrst tipov grške frizure, ki so uporabne tako v vsakdanjem življenju kot tudi za raznovrstne svečanosti.

SEDAJ PA POZOR! V NADALJEVANJU VAM NAMREČ PREDSTAVLJAMO PRIČESKO VSEH PRIČESK, KI JE PRAV TAKO USTVARJENA V GRŠKEM STILU, NA PODLAGI DVEH KIT.

Pričeska je primerna za dnevne in večerne izhode, prav pa bo prišla tudi ob dnevih, ko vas lasje nikakor ne ubogajo, saj jih boste speli tesno ob glavi. Pričeska je primerna tudi za tiste, ki si večkrat zaželite kratkih las, pa še niste pripravljene na drastičen obisk frizerja.

PRIČESKA SE IMENUJE GRŠKA KRONA! KAKO LEPA IN PRIVLAČNA BESEDNA ZVEZA, KAJNEDA?

In kako se je lotimo in izdelamo to kraljevsko pričesko?

Lase počešemo in naredimo prečo na sredini. Lase ločimo torej na dva dela. Na vsaki strani spletemo kito, vzamemo mini elastike, priporočamo ju v isti barvi, kot so naši lasje. Kiti torej zavarujemo z elastikama. Sedaj eno od kit dvignemo, jo obrnemo proti glavi, položimo tako blizu oziroma naprej h glavi, kot želimo, in jo pripnemo s špangcami. Isto ponovimo na drugi strani, z drugo kito. To naredimo tako, da se ena kita usede poleg druge kite. Elastiki sedaj previdno odrežemo, ko kitke pripnemo. Ker lasje želijo na tem mestu uiti, vzamemo še eno špangico in z njo pripnemo lase, ki nam hočejo uiti.

Poletna frizura grškega stila je tako končana. Je idealna za poletni čas, saj so lasje umaknjeni z obraza in hkrati smo videti kot grške boginje, kar je več kot super, kajneda?

Seveda so za stil grške pričeske značilni tudi dodatki in nakit, kot so tiara, venci iz svežih ali umetnih rož, platišča, zatiči in lasnice okrašene s kamni, »zheschuzhynamy«, različni trakovi, biser strune, kristali ter tančice, ki je lahko zelo dolge ali pa precej kratke. Vse je odvisno od domišljije in željah nas samih.

Poskusite jo narediti tudi vi. Da vam bo stvar več kot enostavna, si oglejte še videoposnetek, ki vas bo dokončno prevzel in prepričal.

You might also like