Idealne frizure za vašo obliko obraza

Gel za lase – za popolno obliko pričeske, ki TRAJA!

gel za laseČe želite, da bodo vaši lasje zdržali v želeni obliki, je gel za lase gotovo prava izbira za oblikovanje vaše pričeske.

Ta gosta in lepljiva mase je še posebno učinkovita na valovitih in kodrastih laseh, saj bo tekom dneva krasno ukrotila vaše kodre in valove.

Po drugi strani pa gel ni ravno primeren za tiste, ki imate izrazito mehke, tanke ali ravne lase, saj jih lahko dodatno stisne in zlepi.

Rezultat, ki ga boste dobile z uporabo gela, je podoben tistemu, ki ga dosežete z uporabo voska, ampak pričeska bo bolj trpežna in trajna, dosegle pa boste tudi »mokri videz« vaših las.

Gel za lase je odlična izbira za:

 • oblikovanje kratkih frizur
 • ukrotitev divjih kodrov
 • oblikovanje kratkih in dolgih kodrov
 • urejanje razkuštranih, »polizanih« in dvignjenih frizur
 • poudarjanje »špičastih« konic

Geli za lase imajo različne stopnje jakosti in izbira mora biti odvisna od tega, kakšen tip las imate ter kakšen stil želite doseči. Najbolje bi bilo, da poskusite različne znamke in stopnje jakosti, dokler ne odkrijete takega, ki je za vas najbolj idealen.

Kako pravilno nanesti gel za lase?

 1. Če želite doseči najboljši efekt, nanesti gel na oprane in z brisačo rahlo osušene (ne suhe) lase.
 2. Med dlanmi si razmažite manjšo količino gela, da ga boste potem lažje razporedile. Imejte v mislih, da bo preveč gela uničilo vašo pričesko, premajhna količina pa ne bo efektivna. Načeloma bo dovolj že 1 ali 2 čajni žlički, odvisno seveda od dolžine vaših las.
 3. Gel za lase lahko nanesete na več načinov, a ta dva sta najbolj efektivna:

V stoječem položaju, začenši od sprednje strani in s hitrimi potezami, s prsti enakomerno nanesite gel na lase. Pazite, da ga nanesete vse do korena las.

Glavo nagnite naprej in navzdol ter ga enakomerno nanesite na celotno dolžino las, zlasti pri korenu las. Če imate kodraste ali valovite lase, je to je krasen način, da dosežete volumen.

Triki in nasveti

 • Ko si boste gel nanesle na dlani, z rokami nekajkrat zamahnite po zraku in ga komaj potem nanesite. Tako boste ustvarile idealno stanje gela pred nanašanjem.
 • Nikakor ne smete uporabljati močnejšega gela, kot je potreben vašim lasem. Če boste uporabljale preveč močen gel, boste lahko izpadle tako, kot da imate čelado na glavi in tak videz ne paše vsem. In enako velja tudi za samo količino gel.
 • Gel potrebuje nekaj časa, da se strdi. Bodite strpne in ne dodajate gela samo zato, ker se prejšnji nanos še ni strdil.
 • Se vam mudi in si želite samo malo popraviti pričesko? Seveda si na lase ne smete nanašati dodatnega gela. Da bo gel ponovno učinkoval, si lase samo malo osvežite z vodo in ponovno oblikujte pričesko. Idealno bi bilo, če bi imele s stekleničko s pršilnim nastavkom.
 • Za dodaten volumen las, nanesite gel tik pri korenu las. Če ga boste uporabile samo na konicah, vam bo otežil lase.
 • Izogibajte se temu, da bi gel za lase nanesle tik na lasišče, če imate mastne lase ali si jih niste oprale več kot en dan.
 • Če si želite, da bi frizure dlje časa obdržale obliko, imejte v mislih to, da boste morale uporabiti večje količine gela. Take zahtevne pričeske omejite samo na posebne priložnosti.
 • Če imate kratke lase, ne zapravljajte kupov denarja za gel za lase. Čisto navaden gel iz trgovine (sicer ne ravno najcenejši), bo imel enak učinek kot tisti najdražji. Če pa imate zelo zahtevno obliko pričeske, pa nikar ne varčujete z denarjem.

Pozor!

 • Če vam gel za lase izzove srbečico ali se vam spremeni barva lasišča, takoj dobro operite lase – morda ste alergične na katero izmed sestavin.
 • Če imate suhe lase se izogibajte gelom, ki imajo dodan alkohol, saj ta dodatno izsušuje lase.
 • Lahko se zgodi, da se vam na laseh zaradi gela pojavijo bele sledi, ki so podobne prhljaju. To običajno kaže na eno izmed sledečih stvari:

Najverjetneje ste uporabile preveč gela, zato količino zmanjšajte, če pa vam z manjšo količino ne uspe doseči želene pričeske, uporabite močnejši gel.

Možno je, da uporabljate gel, ki je za vaše lase preveč močen – izberite takega, ki ima manjšo stopnjo jakosti.

Še ena stvar je mogoča, morda uporabljate najbolj poceni in nekvaliteten gel za las.

Gel je odličen preparat za oblikovanje pričesk in če se boste držale tega, kar ste prebrale, se boste z njim imele zelo lepo. V nasprotnem primeru bo gel za lase postal nočna mora za vas in vašo pričesko.

Gel za lase je idealen za eksperimentiranje, zato se nikar ne zadovoljite z eno uspešno opravljeno pričesko in ne obupajate, če se vam frizura ponesreči.

Če pa vam nikakor ne uspe, da si ustvarite želeno frizuro, morda gel za lase ni najboljša izbira za vaš tip las.

Rešitev je enostavna: poskusite s katerimi drugimi izdelki za oblikovanje las, dokler ne najdete takega, ki je za vas idealen. In idealen obstaja, saj je izbira zares ogromna.