Idealne frizure za vašo obliko obraza

Dolgi Lasje

Razlogi za in proti, ki jih morate poznati

dolgi lasje

Dolgi lasje že od vedno definirajo odnos do mode, tako za ženske kot za moške. Če premišljujete o tem, da bi si pustile dolge lase, je zelo pomembno da veste kaj vas čaka, saj boste v vaše lase vložile veliko časa in truda, zato na koncu ne želite spoznati, da to pač ni za vas.

Obstaja veliko stvari, ki jih morate premisliti, preden spremenite svojo pričesko. Najbolj pomembna je seveda oblika obraza, vendar če želite imeti popolno pričesko, morate preučiti več dejavnikov.

Z drugimi besedami: vaša nova pričeska se mora ujemati z vašo osebnostjo, življenjskim stilom, kariero, obliko telesa, gostoto in strukturo las, barvo oči in tenom vaše kože.

Dolgi lasje ima številne prednosti, a seveda tudi svoje pomanjkljivosti in te so najbolj pomembne.

Prednosti dolgih las

Privlačnost / Atraktivnost

Dolge pričeske so gotovo ene izmed bolj privlačnih in atraktivnih frizur, saj taki lasje pritegnejo največ pozornosti. Dolgi lasje, ki se svetijo, vedno ustvarjajo čudovit prizor, mar ne? In že najbolj preprost koder ustvari videz neustavljivo seksi las.

Raznolikost

Gotovo največja prednost dolgih las. Ne glede na čas in situacijo, vedno imate bogat izbor pričesk za vsako priložnost.

Uradna večerna zabava? Ni problema! Z dolgimi lasmi lahko naredite sijočo figo v klasično-elegantnem stilu, ki je sicer ne morete narediti z nobeno drugo dolžino las. Lahko si seveda spletete tudi elegantno kito, če mislite, da vam ta bolj pristaja.

Se vam mudi in si niste utegnili umiti las? Spnite lase v čop in ste rešeni.

Urejanje pričeske doma

Ker si lahko same ustvarite različne pričeske, vam ni potrebno hoditi k frizerju in zapravljati kupe denarja, da bi imele vedno lepo pričesko. S pravimi pripomočki in malo truda imate možnost, da si lahko večino pričesk oblikujete doma.

Slabosti dolgih las

Vzdrževanje

To je gotovo največja slabost dolgih las, saj se morate z njimi veliko ukvarjati in jih redno negovati. Ste vedno kje na poti? Si zmeraj spenjate lase v čop? Potem je gotovo čas, da se odločite za kakšno bolj športno varianto pričeske. Dolgi lasje zahtevajo veliko časa za urejanje, zato se še enkrat vprašajte, če se dolga pričeska ujema z vašim načinom življenja.

Vitamini za lase

Dolgi lasje so stari lasje. A starejši kot so lasje, več nege zahtevajo. Zelo pomembno je, da uporabljate kakovostne maske za lase in druge preparate za vaš tip las, da jim zagotovite čvrstost, sijaj in zdravje.

Pravilno morate nanesti šampon na lasišče in ga vtreti v lasni koren, ki bo zaradi tega bolj čvrst in bo lažje vzdržal težo vseh las.

Prilagodljivost službi

Zelo je pomembno, da dolžino vaših las prilagodite službi, ki jo opravljate. Lasje, ki vam vseskozi padajo preko oči so lahko velik problem. To je problematično predvsem takrat, ko opravljate delo z nevarnimi materiali ali poklic, ki vključuje nenehno in natančno delo z rokami.

To obvezno vzemite v razmislek, saj lahko lasje postanejo vzrok za vašo slabo voljo namesto za lepoto.

Če že imate dolge lase in si želite samo spremembe, poglejte si galerijo pričesk za dolge lase in izberite tisto, ki je za vas najbolj primerna.

Potem jo natisnite in pokažite vašemu frizerju, s čimer se boste izognili nepotrebnim stroškom in neprijetnim ter stresnim situacijam.