Idealne frizure za vašo obliko obraza

Brazilsko feniranje - ravnanje las

Svetovni hit je priljubljen tudi pri nas!

Brazilsko feniranje, poznano tudi kot brazilsko ravnanje las, je po svetu priljubljeno že več let. Tudi ko se je pojavilo pri nas, je v neverjetno kratkem času doživelo visoko priljubljenost.

Obstajajo številna pozitivna in negativna mnenja o tem revolucionarnem postopku; od načina, kako se izvaja, rezultatov, ki se dosežejo, čas trajanja efekta, cene ter njegovega vpliva na zdravje las.

In vse prednosti in slabosti smo imeli v mislih, ko smo pripravljali prispevek o brazilskem feniranju…

Zakaj je brazilsko feniranje absolutni HIT?

Kratko in jedrnato, rezultat brazilskega feniranja so zdravi in ravni lasje.

Naši lasje so v 90 % sestavljeni iz keratina, ostalih 10 % sestavlja njihova naravna vlažnost. Keratin je sestavljen iz beljakovin in je odgovoren za čvrstost ter odpornost las, medtem ko je vlaga ključna za njihovo prožnost.

Na žalost je nešteto dejavnikov (sonce, smog, sušenje, barvanje, trajna, likalniki, kodralniki…), ki vplivajo na zmanjševanje keratina in vlage v vaših laseh, kar je tudi glavni razlog za slabe in uničene lase.

Brazilsko feniranje las je najhitrejši in najbolj učinkovit način, da nadomestite izgubo keratina ter slabim in uničenim lasem vrnete sijaj in čvrstost, kodraste in valovite lase pa lahko s tem postopkom tudi zravnate.

brazilsko ravnanje las
Prej -> Potem

brazilsko feniranje las
Prej – Potem

 

Kako se izvaja nega las s keratinom?

Keratin se s pomočjo posebnega likalnika za lase in visoke temperature »vcepi« globoko v poškodovane lase, jih »nahrani«, jim vrača sijaj in njihov naravni videz.

Nega las s keratinom ima več faz in traja 1 – 2 uri, odvisno od dolžine in gostote las.

brazilsko feniranje
Prej -> Potem

In rezultat brazilskega feniranja las so…

…popolnoma regenerirani, bleščeči in ravni lasje. Učinek keratinske nege las traja od 3 – 5 mesecev, odvisno od tega, kako so bili lasje poškodovani na začetku.

V tem času lase umivate in sušite popolnoma normalno (s sušilcem za lase) in bodo vedno gladki, ravni in sijoči, kot če bi ravno prišle iz salona..

Brazilsko feniranje predstavlja ogromen prihranek časa, saj med trajanjem učinka bo nobene potrebe po tem, da bi si oblikovale pričesko v salonu, si likale lase ali uporabljale maske za lase.

brazilsko ravnanje
Prej > Potem

Brazilsko feniranje je primerno za vse tipe las, a pomembno je poudariti, da bo nega najbolj učinkovita in rezultat najbolj viden na izredno poškodovanih in uničenih laseh.

V takih primerih je nego potrebno ponoviti 3-krat. Prvi keratinski tretman bo popravil in obnovil 70 – 80 % poškodovanih las, drugi obisk približno 90 %, do popolne regeneracije pa bo prišlo komaj po tretji keratinski negi.

Drage dame, verjetno vam je sedaj jasno, zakaj so lasje svetovnih zvezdnic (in nekaterih naših) vedno videti zdravi in sijoči.

Vseeno morate v razmislek vzeti pomembno dejstvo, okoli katerega se vedno pojavljajo polemike. In to je vprašanje, kako je lahko keratinska nega las škodljiva za vaše zdravje?

OK, zdaj ste se popolnoma spoznale s podrobnostmi izvajanja keratinske nege las ter z njenimi rezultati in morebitnimi škodljivim vplivom na zdravje. Ampak da bo ta prispevek popoln in da bi preprečili vse mogoče zaplete, morate vedeti, kaj lahko pričakujete od tega postopka ter kaj lahko in česa ne smete početi.

In še nasvet za konec…
[nbox type=”notice”] Preden se odločite za keratinsko nego, potrudite se, da dobite čim več informacij o salonu ter o strokovnosti in usposobljenosti oseb, ki izvajajo ta postopek, o proizvodih, ki jih uporabljajo in obvezno bodite pozorne na to, da nižja cena nege ni povezana s slabimi proizvodi. [/nbox]