Idealne frizure za vašo obliko obraza

Bob frizure - Paž frizure

Klasika, ki je zmeraj moderna

Bob pričeske, poznane tudi kot paž pričeske, spadajo med tiste klasične frizure, za katere se zdi, da nikoli ne gredo iz mode.

Razlog za to tiči v dejstvu, da so bob pričeske vedno raznovrstne in se lahko oblikujejo tako, da pristajajo vsem oblikam obraza in različnim lasnim strukturam. Gotovo lahko vsaka nosi lepo oblikovan paž, zato mnogi menijo, da so paž pričeske ene izmed bolj priljubljenih frizur ta hip, z največjim vplivom na modo kot kadarkoli prej.

Najboljša stvar paž frizur je v tem, da pristajajo različnim strukturam las. To pomeni, da skoraj vedno ohranijo tako obliko kot ste jo imele, ko ste prišle iz salona in jo lahko z nič ali malo truda vzdržujete tudi doma.

Bob frizure – Paž frizure (fotogalerija)

bob frizure 2014
paz frizure
bob frizura
paž frizura
Paž pričeska

Imejte v mislih, da te pričeske usmerijo pozornost na čeljust, brado in vrat. Zato v primeru, da ste občutljivi na te dele obraza, paž frizure niso najboljša izbira za vas.

Paž  pričeske so lahko kratke, srednje dolge, asimetrične, dolge, stopničaste…izbor je resnično velik. Tisto, kar pa nas vedno pripelje do »večno problematičnega« vprašanja, je…

Kako izbrati idealno paž pričesko?

Izbira pravega paža ali katerekoli druge pričeske, nikoli ni lahka naloga. Obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na pravilen izbor, zato si jih poglejmo…

Oblika obraza

To je gotovo najbolj pomemben dejavnik pri izbiri frizure in ga nikakor ne smete zanemariti. Zato smo pripravili mini priročnik vsega, kar vam bo lepo pristajalo na vašo obliko, in vsega, česar se morate izogibati.

S klikom na spodaj opisane oblike obraza se lahko natančno seznanite z vsemi oblikami obraza, katere frizure mu najbolje pristajajo in katere najslabše. A če še zmeraj ne veste ali niste prepričane, najprej preverite, kakšne oblike je vaš obraz.

Če imate okrogel obraz, vam bodo bolje pristajale nekoliko daljše bob pričeske.  Poskusite s stopničastim ali asimetričnim pažem, z dolžino tik pod brado. Izogibajte se valovom in kodrom, pa tudi ravnemu in ostremu frufruju.

Oglatemu obrazu bodo najbolje pristajale stopničaste pričeske, z dolžino  tik nad ali tik pod brado. Frufru, postrižen na stran, je odličen za to obliko obraza. Poslovite se od ravnih bob pričesk, predvsem tistih, ki segajo do brade in od ravnega, gostega frufruja.

Nasprotno od oglate oblike obraza, diamantni obliki pristajajo pričeske do brade, saj se tako obraz optično razširi, prav tako pa jim pristaja raven in gost frufru, ki bo obraz na videz zmanjšal. Izogibajte se pričeskam brez frufruja in takim, ki imajo prečko na sredini, saj vam bodo podaljšale že tako dolg obraz.

Kar se tiče srčastega obraza, so zanj idealne paž frizure z dolžino do brade, pogosto pa tudi take, ki so valovite in kodraste.  Izogibajte se kratkega paža in ravnega frufruja.  Če si zelo želite imeti frufru, se odločite za takega, ki ga boste lahko nosile počesanega na stran.

Kar pristaja srčastim obrazom, najpogosteje ne odgovarja tistim, ki imajo trikotno obliko obraza in obratno. V tem primeru poskusite s stopničastim pažem,  dolžine tik nad čeljustmi, frufru naj bo počesan na stran in izogibajte se pažu do brate kot tudi ravnemu in gostemu frufruju, saj vam bo to še dodatno zmanjšalo in razširilo obraz.

Podolgovatemu obrazu pristaja paž do brade ali krajši, z velikim volumnom in raven ter gost frufru. Izogibajte se pričeski brez frufruja in takim, ki imajo prečko na sredini, saj vam bo to še dodatno podaljšalo obraz.

Zaradi  popolne oblike bo ovalnemu obrazu več ali manj pristajala katerakoli oblika paž frizure.  Prilagodite pričesko temu, kar želite na vašem obrazu poudariti. Vseeno pa bodite pozorne in se izogibajte čemurkoli, ki bi lahko pokvarilo vašo popolno obliko obraza. Na kratko: z lasmi ali dolgim frufrujem si ne prekrivajte oči , obraza ali čela.

Ostali dejavniki

Ok, zdaj veste, katere bob pričeske vam bodo lepo pristajale in katere ne, a preden se dokončno odločite, morate v razmislek vzeti še nekaj drugih dejavnikov, da ne boste kasneje obžalovale odločitve.

Razmislite, kako bo vaša nova pričeska enostavna ali težka za vzdrževanje? Ste oseba, ki je pripravljena, da v kolikor je potrebno, redno uporablja raznovrstne pripomočke in preparate za oblikovanje las in ste pripravljene za to odšteli tudi določeno vsoto denarja? Kakšen je vaš stil oblačenja, saj se mora pričeska tudi z njim ujemati? Če ste zaposleni se vprašajte, ali je pričeska primerna za vaše delovno mesto?

Ste dobro premisli o vsemu? Torej je zdaj pravi čas, da pregledate paž pričeske v naši fotogaleriji in izberete idealno za vašo obliko obraza in način življenja. Eksperimentirajte z detajli, ker so bob pričeske več kot primerne za to.