Idealne frizure za vašo obliko obraza

12 lekcij, ki sem se jih naučila med slabim obiskom frizerja, ne ponavljajte teh napak

V članku vam predstavljam najpogostejše napake.

Slabe frizure lahko v naše življenje pridejo ob najbolj nepričakovanih trenutkih. Lahko pridete v salon z eno samo sliko želenega rezultata, vrnete pa se popolnoma nezadovoljni s končnim rezultatom. Verjetno se v takih trenutkih vprašate “Kdo je kriv za to?”. Preden frizerja obtožite česarkoli, analizirajte, ali ste bili dovolj jasni in komunikativni, ko ste pojasnili, kakšno frizuro želite. Ali ste mu dobro razložili kakšne potrebe imate?
Kakor koli že, bistvo je v tem, da če končni rezultat striženja ne ustreza vašim pričakovanjem je treba nekaj ukreniti, preden znova pokličete svojega frizerja. Po neštetih, zelo pogostih napakah, ki so na koncu povzročile številne slabe izkušnje, smo zbrali najustreznejše nasvete, da se ravno tem napakam izognete. Čas je, da se naučite, kako narediti vse v vaši moči, da na koncu pri frizerju dobite točno tisto, kar potrebujete.

Poiščite pravega frizerja

Poiščite pravega frizerja
Ena glavnih napak, ki vedno privede do slabih striženj je, da dame pokličejo prvega ali najbližjega frizerja, ki ga najdejo. Poleg iskanja strokovno usposobljenega strokovnjaka se prepričajte, da ima vaš stilist enake modne poglede kot vi. Z drugimi besedami, prepričati bi se morali, da med vama obstajajo skupni pogledi na to kaj je trendi in primerno za vas. Kdo želi postati eksperiment norega znanstvenika, ki želi na nas preizkusiti čudne, nenavadne, naravnost grozljive pričeske? Nihče.

Prinesite fotografijo

Prinesite fotografijo
Ne pozabite, da so lahko vaše razlage jasne samo vam. Nekatere stvari je bolje pokazati na sliki, preden razložite kaj točno želite. Ne glede na to kaj želite – ali je to paž, divje plasti, žive barve, si zapomnite, da se lahko slika v vaši glavi bistveno razlikuje od tega kar si frizer predstavlja, ko posluša vaš opis. Najboljši način, da se izognete takšnemu napačnemu in zgrešenemu komuniciranju, je da predhodno poiščete slike želenega videza. Včasih lahko preproste razlage končajo kot smešne, nenavadne in skoraj tragične frizure.
Na sliki lahko vidite dokaz.

Ne pozabite, da si je za vse dobre stvari potrebno vzeti dovolj časa

Še nekaj, kar morate upoštevati, je, da lahko resnično dobro striženje vzame veliko časa, zato morate biti potrpežljivi, ko se nemirno presedate na frizerskem stolu. Večina stilistov pravi, da je striženje ki traja manj kot eno uro, zagotovilo za slabo frizuro, saj bi moral pravi profesionalec analizirati vse, kar je bistvenega pomena za vaš videz – od tipa las do oblike obraza. Tudi samo takšni frizerji vedo, kako popraviti slabo frizuro, zato dobro raziščite preden se odpravite k frizerju in bodite pripravljeni porabiti nekaj več časa, da boste dobili želen rezultat.

Sloji naj bodo tam, kjer so ustrezni

Čeprav imajo večplastne frizure en osnovni vzorec rezanja, ogromno žensk ob koncu striženja pristane na robu joka. Marsikaj gre lahko narobe, od zelo neenakomerno postriženih las, do pomanjkanja volumna in pretirane »poležanosti«. Zapomnite si da se morajo plasti vedno lepo povezovati in zlivati ena z drugo.
Pričeska, ki jo vidite na zgornji sliki, je ena izmed čudnih pričesk za dolge lase, kjer so plasti nenavadno oblikovane. Ko poskušate ugotoviti, kako odpraviti slabo postrižene sloje, pokličite samo preverjene frizerje, ki lahko vaše sloje popravijo tako, da ne boste izgubili preveč dolžine.

Vedno prosite, da vam frizer pokaže tudi hrbtno stran

Vedno prosite, da vam frizer pokaže tudi hrbtno stran
Eden od razlogov, da postanemo lastnice slabo postrižene pričeske, je tudi to, da ne nadzorujemo celotnega procesa. Vse prepustiti frizerju ni vedno dobra ideja, saj ne moremo zagotovo vedeti, da ni med striženjem česa zgrešil. Prosite svojega frizerja, da vam pokaže postopek striženja z različnih strani, zlasti s hrbtne. Ne bodite sramežljivi. Vedno lahko prosite za popravke ali predlagate kakšno spremembo, tako boste dobili želen rezultat. Na sliki lahko vidite kako se konča obisk kadar frizerju ne izrazite svojih želja.

Poiščite vašega frizerja na družbenih medijih

Poiščite vašega frizerja na družbenih medijihČe imajo stilisti, za katere menite, da so primerni za vaše potrebe, profil na Instagramu ali Facebooku, kjer delijo svoja najnovejša in najboljša dela, jih lahko preverite, preden se dogovorite za naslednje striženje. Prečešite njihovo galerijo fotografij in ugotovite, ali njihovi pristopi ustrezajo vašemu okusu. Seveda si oglejte tudi tehniko in se prepričajte, da stranke ne končajo z najslabšo možno frizuro. Ne moremo si niti predstavljati, kako je frizer prišel na idejo za striženje kot je prikazano na tej sliki. Si vi lahko?

Cena in kakovost


Ko si želimo spremembe sloga je pričeska zadnja stvar na katero bi morali pomisliti. Verjeli ali ne, v večini primerov je tako, da če je nizka cena je nizka tudi kakovost, zaradi česar lahko na koncu plačate celo več, ker je frizuro potrebno popravljati. Če se odločite za profesionalni salon, kjer so cene nekoliko nad povprečjem, ne boste končali s tragično frizuro. Če pa se odločite za neznanega in sumljivo poceni frizerja, lahko končate z resnično slabo frizuro.

Uporabljajte kakovostne izdelke za lase

Kakovostni izdelki za laseSe spomnite, kolikokrat ste zapustili nakupovalni center s širokim nasmehom na obrazu in z goro osupljivih oblačili v rokah, vendar se je vaše razpoloženje popolnoma spremenilo, ko ste jih ponovno poizkusili doma? V tem primeru je bila svetloba ključnega pomena. Lahko vam povem, da je možno, da se z vašo sveže postriženo frizuro zgodi enako. Od frizerja lahko odidete s sanjsko frizuro, naslednje jutro pa se zbudite z grozljivimi lasmi. V tem primeru ni kriva svetloba, ampak izdelki. Frizer je namreč na vaše lase nanesel drage in luksuzne izdelke, ki so na vaše lase vplivali pozitivno. Torej, če želimo popraviti slabo frizuro ni boljše izbire kot ponovno oblikovanje s kakovostnimi izdelki za nego. Predlagamo, da se o primernih izdelkih, tehnikah in količinah pogovorite kar s svojim frizerjem.

Skodrajte ali poravnajte vaše lase

Skodrajte ali poravnajte vaše lase
Včasih tudi frizure, ki na prvi pogled izgledajo neposrečeno, potrebujejo zgolj malo spremembe teksture. Ne pozabite, da lahko orodja za oblikovanje ustvarijo spodoben videz ne glede na stanje naših las. Morda se vam zdi, da tako groznemu frufruju ni pomoči, toda celotno situacijo lahko popravi preprosto oblikovanje s pomočjo likalnika ali pa kar sušilnika za lase. Nekatere frizure bodo takoj videti bolje. Ne obupajte, raje skodrajte ali poravnajte lase. Poigrajte se s teksturo.

Morda si nova pričeska zasluži še eno priložnost


Včasih se je na novo pričesko potrebno samo navaditi. Seveda to ne pomeni, da je ne smemo popravljati, če smo resnično razočarani, vendar je morda dobro počakati dan ali dva preden se ponovno odpravimo k frizerju in prosimo za popravek. Če pa smo po nekaj dneh še vedno nezadovoljni, se seveda lahko odpravimo nazaj.

Na koncu pa so lasje zgolj lasje

Dobro vemo, da se neuspešno striženje kot je to na fotografiji, včasih zdi kot najbolj tragična stvar na svetu. In čeprav je lažje govoriti kot storiti, vam predlagamo predvsem, da ne zaženete panike. Vaši lasje lahko vedno ponovno zrastejo in že čez nekaj tednov boste izgledali kot prenovljeni. Nikoli ne obupajte ampak poizkusite eksperimentirati z različnimi dodatki in podaljški. Upamo, da s pomočjo tega članka bolje razumete kako se izogniti nesporazumom in neprijetnim posledicam obiska frizerja. Pogovorite se s svojim stilistom, nadzorujte celoten postopek striženja in nikar ne zaženite panike, če gre slučajno kaj narobe. Sedaj namreč veste kako lahko učinkovito odpravite najbolj pogoste napake, ki se lahko zgodijo ob obisku frizerja.