Tape in podaljški

Najnovejša metoda pritrjanja podaljškov je tape in. V ta namen se uporabljajo vrste las in ne posamezni prameni, kot pri keratinskih oziroma microring podaljških. Podaljški so v vrstah, dolgih od pet do deset centimetrov in se pritrdijo na razdelke rastočih las. Pričvrstijo se s pomočjo lepila, ki vsebuje poliuretan. Postopek poteka tako, da se rastoči lasje razdelijo na plasti. Od spodaj navzgor se nato blizu lasišča lepijo podaljški, eno ali dvostransko.

Prednosti

  • izmed vseh tipov podaljškov je tape in najhitrejši način pritrjevanja (30min za povečevanje volumna, 60 min za povečanje dolžine)
  • za pritrjanje se ne uporablja pripomočkov in vročine
  • primerni so tudi za tanke, redkejše lase
  • teža podaljška je razporejena na večje področje lasišča, zato ne poškoduje posameznih pramenov rastočih las
  • podaljške lahko ponovno uporabimo

Slabosti

  • do 48 ur po postopku podaljševanja ni dovoljeno umivanje las ali prekomerno potenje (fizični napor, težava v visokih poletnih temperaturah …)
  • uporaba oljnih pripravkov ali izdelkov, ki vsebujejo silikon, lahko povzroči odlepljenje podaljškov

Cena

Cene nakupa tape in podaljškov skupaj s storitvijo podaljševanja se gibljejo med 200 in 500 evri. Odvisne so od proizvajalca, od tega koliko pramenov kupite in tudi od same dolžine. Od cene je velikokrat odvisna tudi kvaliteta las, tako da se včasih izplača kupiti dražje podaljške, saj so tudi obstojnejši. S pravilno nego jih lahko nosimo od šest mesecev do enega leta. Vsakih šest do deset tednov se morajo tape in podaljški odstraniti in ponovno namestiti bližje lasišču, da se ohrani izgled pričeske in zdravje rastočih las.

Napotki za vzdrževanje

Glede nege podaljškov je priporočeno redno razčesavanje za preprečitev vozlanja las. Med česanjem trdno držimo zgornji del las, da s krtačo ne vlečemo podaljškov. Česati moramo suhe lase in nikoli mokrih, prav tako moramo pred spanjem lase dobro posušiti. Izogibati se je potrebno izdelkom na bazi olja in tistim, ki vsebujejo silikon, saj lahko vplivajo na obstojnost lepila. Za umivanje las se priporočajo blagi šamponi brez škodljivih snovi. Izdelki za nego naj bodo visoko kvalitetni, vendar z ne smemo pretiravati z velikim številom različnih proizvodov. Na podaljških ne uporabljamo izdelkov, ki vsebujejo etanol, saj lase izsuši, vpliva pa tudi na obstojnost lepila. Po telovadbi ali kopanju je potrebno lase umiti, da se odstrani klor in pot, saj se drugače podaljški poškodujejo in so obstojni krajši čas. Ob uporabi vročih pripomočkov, kot je likalnik ali kodralnik, je potrebno aparat uporabljati vstran od prilepljene površine, sicer lahko lepilo odstopi.

VŠEČKAJ NAS

6,826FansLike

FRIZURE - PRIČESKE

NEGA LAS

LASJE