Microring podaljški

Z metodo microring, oziroma mikro obročkov, se prameni las pritrdijo s posebnim aparatom. Prameni podaljškov so opremljeni s posebnimi obročki, skozi katere se potegne rastoče lase. Nato se podaljšek pričvrsti s pritisnjenjem obročka, kar zagotovi trdnost spoja. Mikro obročki so narejeni iz različnih kovin, najpogosteje so bakreni. Za preprečitev poškodb naravno rastočih las so na notranji površini obdani s silikonsko prevleko.

podaljsevanje las z microring podaljski

Prednosti

 • pritrjevanje poteka brez uporabe lepila, zato poškodb rastočih las praktično ni
 • prameni se lahko pustijo na laseh do šest mesecev
 • zaradi pritrditve vsakega pramena posebej, je omogočeno naravno gibanje las, tako se podaljški skorajda ne občutijo
 • microring podaljške lahko ponovno uporabimo
 • kadar se zgodi, da pramen izpade, ga lahko frizer oziroma frizerka hitro ponovno pritrdi

Slabosti

 • nameščanje podaljškov traja od 1 do 3 ur, s tem je microring ena izmed bolj zamudnih metod
 • prameni lahko pogosto izpadajo, če niso nameščeni pravilno
 • niso primerzaradi daljšega časa pritrjanja je cena storitve večja
 • ni za tanke ali redke lase, saj se lahko obročki skoznje vidijo
 • kadar podaljševanje izvaja oseba brez izkušenj, se lahko rastoči lasje nepopravljivo poškodujejo
 • metoda ni ergonomska za frizerja oziroma frizerko, saj zahteva nenehne stiske, kar vodi do bolečin v dlaneh in zapestju

Cena

Microring podaljški spadajo med dražje načine podaljševanja. Zaradi dolgega časa pritrjanja je cena izdelave pri frizerju oziroma frizerki visoka. Kar se tiče cene lasnih podaljškov, se razlikujejo glede na proizvajalca, odvisne pa so tudi od dolžine in števila pramenov. Ob nakupu je dobro, da kupimo kak pramen več, saj je bolje imeti preveč pramenov, kot da bi jih ob pritrjanju zmanjkalo. Kadar po koncu postopka ostanejo prameni odveč, jih lahko porabimo kasneje. Celoten strošek podaljševanja z delom in nakupom microring podaljškov se giblje med 200 in 500 evri.

Napotki za vzdrževanje

Lase negujemo brez uporabe izdelkov, ki vsebujejo olja. Prav tako pazimo, da med pranjem balzam ne zaide na zgornje dele las, na območje spojev. Ti se lahko zaradi razmehčanja las snamejo. S podaljški je plavanje v bazenih s klorirano vodo odsvetovano. Klor lahko poškoduje podaljške, prav tako jih lahko poškoduje morska voda. Lase je potrebno redno razčesavati, pri tem pa skrbeti, da ne povzročamo prevelikih sil na spoj. Česati pričnemo spodnji del las in postopoma nadaljujemo navzgor, hkrati lase med česanje držimo, da se podaljški ne snamejo. Razčesavanje olajša, če si pred odhodom v posteljo lase spletete v ohlapno kito, saj tako preprečite vozlanje las med spanjem.

VŠEČKAJ NAS

6,826FansLike

FRIZURE - PRIČESKE

NEGA LAS

LASJE